Kırıkkale Kız Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor

Kırıkkale’de Mesleki Eğitim veren Kırıkkale Kız Meslek Lisesi fabrika gibi çalışıyor.

Kırıkkale Kız Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor
Yemek bölümü, giyim atölyesi, cilt bakım ve güzellik salonu gibi bölümlerin bulunduğu okulda öğrenciler tarafından üretilen ürünler satışa sunularak hem öğrencilerin hem de okulun ekonomisine katkı sağlıyor. Kırıkkale Kız Meslek Lisesinde incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, okulda 780 öğrencinin eğitim gördüğünü, mesleki ve teknik eğitim alanında önemli eğitimler verildiğini kaydederek bu tür okulların ülke ekonomisinin gelişimi için önemli olduğunu ifade etti.

Hacı Ali Okur, “Buralarda öğrenciler hem pratik kazanıyorlar, teorik anlamda bilgilerini arttırıyorlar, piyasaya da iş yaparak okulun döner sermayesi anlamında üretim yaptıkları gibi aynı zamanda da bir girdisi oluyor. Yıllardır ihmal edilen bir konu aslında bu. Özellikle mesleki, teknik eğitim. Bundan sonraki süreçte İl Müdürlüğü olarak bizler bunu destekleyecek, bu tür çalışmalara ağırlık vereceğiz” dedi.

Okulda 780 öğrencinin eğitim gördüğünü ancak fiziki kapasitenin yetersiz olduğunu söyleyen Okul Müdürü Semra Bahadır ise 5 bölümden oluşan okulun döner sermaye ile çalıştığını belirtti.

Bahadır, “Okulumuzda 2012 yılında 50 bin lira ciro yapıldı. Önümüzdeki yıllarda bunu 100 bin liraya çıkartmayı hedefledik. Öğrencilerimizde bütçelerine katkı sağladıkları için daha mutlu çalışıyorlar. Öğrencilerimize banka hesabı açıldı, ücretleri hesaplarına yatıyor. Mesleki eğitimin ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu

Kaynak: İHA