Belediye Başkanı Şahin, Tüm İşçilerin Alacaklarının Ödendiğini Bildirdi

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, tüm işçilerin alacaklarının ödendiğini bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ilin yıllardır birikmiş sorunlarının çözümü için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmalara 2013 yılında da devam edeceklerini belirten Şahin, yaptıkları çalışmalarla Tunceli Belediyesi'nde yeni bir dönem açtıklarını ifade etti.

İşçilerin alacaklarının ödendiğini bildiren Şahin, ''Belediyemizde alışagelmiş, işçi alacaklarının ikramiye ve sosyal hakları dahil emanete alınıp 'sonraki yıllarda para olursa ödenir' durumu sonlandırılmıştır. İlk defa işçi ikramiye ve sosyal haklarını zamanında ödüyoruz. Yaptığımız ödemelerle personelimizin belediyemizden herhangi bir sosyal hak ve alacağı kalmamıştır. Tunceli Belediyesi'nin geçmiş dönemlerin yatırımlarından kaynaklanan ve yapılandırılmış kredi borçları hariç herhangi bir kamu kurumuna ve piyasaya borcu yoktur. Bu durumun devam etmesi için de mali denetim çalışmalarımız devam edecek'' diye konuştu.

Şahin, Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan ödemeler sonrasında Tunceli Belediyesi'nin Türkiye'de borçsuz belediyelerden biri durumuna geldiğini kaydetti.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA