Orhangazi Myo’ya Yeni Bina

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu’na yeni bina yapımı için kurulan derneğin organize ettiği proje yarışması sonuçlandı.

Orhangazi Myo’ya Yeni Bina
Sade Mimarlık ve Mühendislik ve Ayhan Doğan Mimarlık’ın projesine göre bina yapılacak. Dernek yönetimi ve firma arasında törenle sözleşme imzalandı. Derneğin başkanlığını yapan Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, üniversite binası için şubat ayından bu yana çalışma yürütüldüğünü belirterek, ‘Şubat ayında dernek kuruldu ve çalışmalarına başladı.

Bu esnada Yeniköy Belediyesi tarafından meclis ve encümen kararları alınarak belde sınırları içerisindeki 66 bin metrekarelik arsanın Uludağ Üniversitesi’ne devri gerçekleştirildi.

Ayrıca valilik makamı tarafından arsanın devri ile ilgili yetki de alınmış bulunuyor. Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından Yeniköy sınırları içinde yaptırılacak olan Orhangazi Meslek Yüksek Okulu binası ve yerleşkesi için derneğimiz, Yeniköy Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi rektörlüğü ile birlikte protokol imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Tapu devri de geçtiğimiz hafta üniversiteye yapıldı. Derneğimiz Ziraat Odası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nda hesap açarak bağışları da kabul etmeye başlamıştır. Bu anlamda ilk bağış da 100 bin TL olarak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılmıştır. Daha önce duyurusu yapılan proje yarışmasına ise katılan firmalar arasında Sade Mimarlık ve Mühendislik ve Ayhan Doğan Mimarlık ortak yapımı proje üzerinde karar verilmiştir. Üniversite konusunda çalışmaların bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, aralık ayı içinde inşaata başlamak istediklerini ifade etti.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Üniversite Müdürü Doç.Dr.Erkan Yaslıoğlu ve projeye öncülük eden Orhangazi TSO yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu birer konuşma yaptıktan sonra firma ile dernek arasında protokol imzalandı.

Milletvekili Aydın, üniversite müjdesi verdi. Aydın, Orhangazi’de yapılacak olan yüksek okul binasının yerinin gelecekte bir kampus alanı için son derece uygun olduğunu belirterek, ‘Bu protokol gelecekte Orhangazi’de kurulabilecek Orhangazi Üniversitesi’nin de habercisi olabilir’ dedi.

Kaynak: İHA