Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi Ziyarete Açıldı

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi ziyarete açıldı.

Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, külliyelerin Türk İslam toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA), Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleri sonucunda Fatih’te bulunan Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi’ni restore etti. Restorasyonun tamamlanmasının ardından Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi törenle ziyarete açıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA) Başkanı Piyale Özdoğan Çitil, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gören, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Ali Murat Duman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in eşi Songül Demir’in eşi ve davetliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Abdülkadir Aksu, külliyelerin Türk İslam toplumunda çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Tarihi değerlerin yeniden ihya edilmesi gerektiğini ifade eden Aksu, Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi’nin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti. HEKVA Başkanı Piyale Özdoğan Çitil de Sadrazam Bayrampaşa Türbesi’ndeki çinilerin Bursa Ulu Cami’dekilerle aynı olduğu bilgisini verdi. Çinilerin 1990’lı yılların başında çalındığını aktaran Çitil, çinilerin yurtdışına çıkartılmaya çalışılırken bulunduğunu belirtti.

Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi Abdülkadir Aksu, Gül Mutlu, Songül Demir ve Piyale Özdoğan Çitil’in kurdeleyi kesmesiyle ziyarete açıldı. Bayrampaşa Türbesi içerisinde Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Külliyeyi Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı kullanmaya devam edecek.