Edirne'de Zülfü Livaneli Konseri

Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Zülfü Livaneli, Edirne’de yaklaşık 7 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Edirne'de Zülfü Livaneli Konseri
Livaneli, Edirne Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen 1’inci Eğitim ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında konser verdi. Saraçlar Caddesi’nde verilen konseri yaklaşık 7 bin kişi izledi. Konseri izleyenler arasında; Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Bakan Alev Coşkun ve Gazeteci-Yazar Ali Sirmen de vardı. Üç isim de zaman zaman Livaneli’nin şarkılarına eşlik ederek coşkuya ortak oldu.

Konserine, ‘Bir şey yapmalı’ şarkısıyla başlayan Livaneli, Edirnelilere Unutulmaz bir gece yaşattı. Konser teklifi gelmeden konserin açık alanda mı yoksa kapalı alanda mı yapılacağını sorduğunu anlatan Livaneli, “Trakya soğuğu nedir, Edirne soğuğu nedir biliyoruz. Nasıl olacak dedik, olur dediler. Kapalı salon mu dedik, açık hava dediler. Ben buraya geldikten sonra anladım. Meğer demek istemişler ki sizin o kadar sıcak kalpli, o kadar iyi niyetli, o kadar büyük dost kitleniz var ki, onlar bu meydanı ısıtacak demek istemişler” dedi.

Livaneli’nin bu sözleri sonrasında alkış tufanı koptu.

"HER DARA DÜŞEN BU PARÇAYA SARILIYOR"


Söylediği şarkılarla bazen duygulandıran bazen de coşturan Livaneli, ‘Böyledir bizim sevdamız’ şarksını söylemeden önce, şarkıyla ilgili bir anısını paylaştı. Bu şarkısının emekli bir komutanın kurduğu partinin seçim propagandalarında çalarken duyduğunda çok şaşırdığını ifade eden Livaneli, “Bir gün seçim zamanı parti otobüsleri geçiyor. Bir baktım bu şarkı çalıyor. Dedim acaba CHP’nin mi diye bir de gördüm emekli bir komutanın kurduğu parti. Dedim paşam biz bu parçayı zamanında size karşı yazmıştık. Ama artık zaman değişti. Allah kurtarsın. Her dara düşen bu parçalara sarılıyor

Bununla da bitmedi. Bu sefer Fenerbahçe’nin başı derde girmiş. Onlar bunu marş yaptılar. Şükrü Saraçoğlu’nda 50 bin kişi bu parçayı söylüyor. Ben de futboldan anlamadığım için bu şarkıyı Trabzon’da söyledim. Konserde buz gibi sessizlik. Meğer başka birtakım şeyler varmış” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca en sevilen şarkılarını seslendiren Livaneli gecenin sonunda alkışlar arasında sahneyi terk etti .
Kaynak: İHA