Zihinsel Engelli Öğrencisine Ders Vermek İçin 30 Kilometre Yol Kat Ediyor

Çankırı'da Zihinsel Engelliler öğretmenliği yapan Necati Taşkın, 30 kilometre yol kat ederek haftada 2 gün evinde ders verdiği zihinsel ve fiziksel engelli öğrencisinden aldığı çiçeğin bugüne kadar öğretmenler gününde aldığı en değerli hediye olduğunu söyledi.

Taşkın,gazetecilere yaptığı açıklamada, Şabanözü ilçesinde bulunan Şehit Fatih Somuncu İlköğretim Okulu'nda zihinsel engelliler öğretmenliği yaptığını kaydederek, ''Gümerdiğin köyünde yaşayan Sıla Karsavuranoğlu'nun okula gidemediğini öğrenerek, Milli Eğitim Müdürümüz ile köye gittik. Sıla'nın eğitim almıyor olması beni çok üzdü. Yapılan değerlendirme sonucunda Sıla'nın eğitim almasına karar verdik. Öğrencimizin bedensel ve zihinsel engelli olması bizi yeterince üzüyor, en azından haftada iki gün eğitim almasından mutlu oluyoruz. Ben de elimden geldiğince yardımcı oluyorum'' şeklinde konuştu.

Zihinsel ve fiziksel engelli Sıla'ya haftada 2 gün 30 kilometre yol kat ederek evine ders vermek için gittiğini söyleyen öğretmen Taşkın, ''Haftada 2 gün Sıla'nın evine gelerek 10 saat ders işliyoruz. Derslerimize başlayalı 2 hafta oldu. Beni görünce çok mutlu oluyor. Sıla ile artık aramızda öğretmen öğrenci ilişkisi başladı.

Verdiğim ödevleri severek yapmaya başladı.

2 haftada önemli değişiklikler oldu'' ifadesini kullandı.

Eğitimin sene sonuna kadar devam edeceğini belirten Taşkın, şunları kaydetti:

''Eğitimlerin sonunda, Sıla'nın zihinsel ve bedensel engelli olmasına rağmen farklılıklar görüyorum ve bu beni mutlu ediyor. Eğitimler sene sonuna kadar devam edecek. Eğitimler sonunda Sıla'da büyük değişim olacağına inanıyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Sıla'nın eğitimler sonunda gereken başarıyı göstereceğine inanıyorum.''

Sıla'dan öğretmenler gününde çiçek aldığını söyleyen Taşkın, ''Bugüne kadar öğretmenler gününde aldığım en değerli hediye Sıla'nın çiçeğiydi'' dedi.

Şabanözü Milli Eğitim Müdürü Refik Olgun ise ''İlçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde Gümerdiğin ilköğretim okulu öğrencisi Sıla Karsavuranoğlu özel eğitime muhtaç bir öğrencimiz. Okula gidemediğini öğrendik. Bununla ilgili çalışma yaptık. Evde eğitim hizmeti vermeyi hedefledik. Bir eğitimci olarak özürlü bir öğrencimizin okula gidememesi bizi üzdü. Bu konuda Necati Taşkın hocamız, Sıla'ya evde eğitim vermeyi kabul etti. Çocuğumuzun evde öğretmenine kavuşması, okul heyecanını yaşaması bizi mutlu ediyor'' diye konuştu.

Sıla'nın annesi Sultan Karsavuranoğlu da bu durum karşısında mutluluğunu gizleyemeyerek, ''Sıla gezip etrafı görmek, oynamak, okula gitmek istiyordu. Ama öğretmen gelip derse başlayınca çok sevindi, öğretmenini bekliyor. Bizim için ve Sıla için çok değişiklik oldu'' diye konuştu.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA