Kardeşleri İçin Okulu Bıraktı

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Fıstıklı köyünde oturan ve kardeşleri için okulu bırakmak zorunda kalan 17 yaşındaki Abdullah Dağ, “Köylülerin tarla işini yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum.

Kardeşleri İçin Okulu Bıraktı
Beş kardeşim var, okula gidiyor, bende onlara bakıyorum” dedi

En küçüğü 4, en büyüğü 17 yaşında olan 7 kişilik Dağ ailesinin geçimini 17 yaşındaki Abdullah Dağ sağlıyor. Annesi Sürreya Dağ’ın şizofren olduğunu belirten Abdullah Dağ, “Yardım alamadık. Çoluk çocukla milletin kapısında kaldık. Çok kötü durumdayız. 7 çocukla 9 kişiyiz, nereye sığalım? Babamın suçsuz yere cezaevine girmesinden sonra derdimiz bir kat daha arttı” dedi

Liseden ayrılarak kardeşlerinin okuması için çalıştığını ifade eden Dağ, KCK operasyonlarında BDP’ye bile üyeliği bulunmayan babasının cezaevine girdiğini, bu yüzden zor günler geçirdiklerini söyledi.

Dağ, “Şu anda babam 7 aydır tutuklu durumdadır. Babamın geliri ayda 500 liraydı, ailesine bakıyordu. Şuan babam yok, kimse bize bakmıyor. Annem hasta, yatalak durumdadır. Onlar için okulu bıraktım ve çalışmak zorunda kaldım. Köylülerin tarla işini yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Beş kardeşim var, okula gidiyor, bende onlara bakıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA