Gübretaş'ın Tekirdağ Lojistik Merkezi Hizmete Açıldı

Sektörünün önde gelen isimlerinden GÜBRETAŞ, Tekirdağ’da 7 bin metrekarelik bir alanda toplam 40 bin ton depolama kapasitesine sahip Lojistik Merkezi’ni törenle açtı.

Gübretaş'ın Tekirdağ Lojistik Merkezi Hizmete Açıldı
Şirket, Türkiye’nin 5 farklı bölgesindeki lojistik merkeziyle toplam 394 bin ton depolama kapasitesine sahip olarak hizmet veriyor. GÜBRETAŞ Tekirdağ Lojistik Merkezi’nin açılışı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Genel Müdür Osman Balta, Genel Müdür Yardımcısı Yakup Güler, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Mesut Baytekin ve kurum idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin en büyük iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın Son yıllardaki başarılarıyla en büyük sanayi kuruluşları arasında hızla zirveye yükseldiğini söyledi.

Kutlu, 60. yılı tamamlayan şirketin gelecek yıllara daha güçlü şekilde ulaşması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Kutlu, “Türkiye genelinde 7 bölge satış müdürlüğü bulunan GÜBRETAŞ, yaklaşık 1800’ü Tarım Kredi Kooperatifi, 900’ü özel bayi olmak üzere 2700’ü aşkın bayi ile ve 5 lojistik merkeziyle Türkiye’nin tarımsal üretim yapılan her noktasında hizmet vermektedir.” dedi.

TOPLAM DEPOLAMA KAPASİTESİ 394 BİN TONGÜBRETAŞ
Genel Müdürü Osman Balta ise Türkiye’de liman kıyısında yer alan 5 farklı ildeki lojistik merkez ile hizmet verdiklerini belirterek, toplam depolama kapasitelerinin 394 bin ton olduğunu belirtti.

Bu lojistik merkezler sayesinde çiftçiler için etkin hizmet sağladıklarını ve en geç 24 saat içerisinde Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini ulaştırabildiklerini belirten Balta, GÜBRETAŞ ’ın Son yıllardaki yükselişinin önemli faktörlerinden birinin de bu alanda yaptığı altyapı yatırımları olduğunu söyledi.

Tekirdağ’da açılışını gerçekleştirdikleri lojistik merkezinin; biri 2 bin metrekare, ikisi bin 500 metrekare, ikisi bin metrekare olmak üzere toplam 7 bin metrekarelik bir alana 5 depodan oluştuğunu dile getiren Osman Balta, “Depolama kapasitesi 40 bin ton olan Tekirdağ Lojistik Merkezimiz ile tarımın kalbi olan Trakya bölgesine daha etkin ve hızlı şekilde hizmet verebiliyoruz artık.” diye konuştu.