Cimnastikte, Türkiye'yi Olimpiyatlarda İlk Kez Temsil Eden Göksu Üçtaş, Çankırı'nın Çerkeş İlçesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği Yapıyor

Özgür Alantor - Cimnastikte, Türkiye'yi olimpiyatlarda ilk kez temsil eden Göksu Üçtaş, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapıyor.

1990 yılında Gaziantep'te doğan Üçtaş, 5 yaşından beri artistik cimnastikle uğraşıyor. Yaklaşık 17 yıldır cimnastik dalında kendini yetiştiren Üçtaş, 12 yaşındayken milli takıma girdi.

2009 yılında Akdeniz Oyunları'nda atlama masasında gümüş madalya alan Üçtaş, 2010 yılında Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nda yer aletinde altın madalya, denge ve atlama aletinde de gümüş madalya kazandı.

2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak, Türkiye'yi tarihinde ilk kez artistik cimnastik dalında temsil eden Göksu Üçtaş,antrenman sırasına bileği kırıldığı için sadece denge aletinde mücadele edebildi.

-''Hep öğretmen olmayı istedim''-

Milli sporcu ve öğretmen Göksu Üçtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de cimnastik dalında ilk kez olimpiyat oyunlarına katıldık. Bunun için çok mutluyum. Çok çalıştım, özveride bulundum. Bu konuda her türlü desteği aldım'' dedi.

Küçüklükten beri hep öğretmen olmak istediğini kaydeden Üçtaş, şöyle devam etti:

''Artistik cimnastiğe 5 yaşımda başladım. 17 yıldır spor yapıyorum. Bu sayede hayatımın yönü de bu şekilde ilerledi. Küçüklükten beri öğretmen olmayı kendime hedef biçtim ve kendi hedeflerim doğrultusunda ilerledim. Hem hayatımda hem de sporda başarılı oldum. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için öğretmenliği seçtim.''

-İlçede çocuklar için kurs açacak-

Çerkeş'te çocukların cimnastik yapması için kurs açacaklarını dile getiren Üçtaş, ''Cimnastik sporu erken yaşta başlanılması gereken bir spor. Bu spor dalını ilçede yaygınlaştırmak için anaokulu çocuklarına cimnastik kursu açacağız. Umarım buradan başarılı sporcular çıkar'' diye konuştu.

-''Sahamız, salonumuz yok''-

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 2 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığını söyleyen Üçtaş, ''Çerkeş Namık Kemal Ortaokulu'nda 2 yıldır görev yapıyorum. Okulumuzun, salonu, sahası yok. Her okulun olduğu gibi bizim de eksiklerimiz var. Salonların olması ileride bir çok başarılı sporcu yetişmesini, olimpiyat şampiyonları olmasını sağlar. Bu sayede madalya getiren sporcular ortaya çıkar'' ifadesini kullandı.

-Okul yönetimi ve öğrenciler memnun-

Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Bayram Kaya ise, ''Böyle önemli bir sporcunun okulumuzda çalışması, okulumuz açısından gurur verici bir olay. Öğretmenimiz sayesinde çocuklarımız spora cimnastiğe biraz daha ilgi duymaya başladı.

İnşallah bundan sonra da hem okulumuzda hem ilçede bu tür sportif faaliyetler artacaktır'' diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Kürşat Aktürk de öğretmenlerinin sporcu olmasının kendilerini motive ettiğini dile getirerek, ''Böyle önemli bir sporcudan ders almak bizim için önemli. Birçok tanınmış sporcu ile tanışıp, görüşme imkanı buluyoruz. Öğretmenimiz sayesinde bizim ufkumuz da genişliyor'' şeklinde konuştu.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA