Hayırsever İşadamından Okul

Hayırsever işadamı Süleyman Akyol tarafından memleketi Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine 12 derslikli ‘Süleyman Akyol İmam-Hatip Ortaokulu’ yapılacak.

Hayırsever İşadamından Okul
Okul yaptırma protokolü Isparta valilik makamında, Vali Memduh Oğuz, hayırsever Süleyman Akyol’un oğlu Ali Akyol, Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Büyükleblebiciler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Yıldırım ve Eşref Özkan, Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan’ın katılımlarıyla imzalandı.

Geç de olsa hayırlı bir yola çıktıklarını belirten Ali Akyol, aile olarak bu tür hayır işlerinin devamını getireceklerini ifade etti.

Akyol “Sizlerin desteğiyle bu hayırlı yola çıktık. İnşallah herkes için hayırlı olur. Bunda biz biraz geciktik bile.Bu işler daha evvel olması lazımdı ama imkanlar bugün mevcut oldu. İnşallah bundan sonra da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Böyle örnek girişimlerin Isparta’ya çok yakıştığını belirten Vali Memduh Oğuz ise, “İlim Şehri Isparta’ artık bizim sloganımız oldu.Bizim varmak istediğimiz hedefe bu türlü ilim yuvaları çok büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım, hayırsever Ali Akyol ve Vali Memduh Oğuz, 12 derslikli olarak yapılacak olan ‘Süleyman Akyol İmam-Hatip Orta Okulu’nun protokolünü imzaladılar. Toplam 1 milyon 400 bin liraya mal olacak olan 12 derslikli okulun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi .
Kaynak: İHA