Kaymakamlık Ev Sahibi Yapıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gazipaşa Kaymakamlığa müracaat eden 6 aileye prefabrik ev yapacak.

Kaymakamlık Ev Sahibi Yapıyor
Vakıf olarak barınma yardımları kapsamında 6 aileye prefabrik ev yapılması kararı aldıklarını belirten Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Vakfımız tarafından 2012 yılında ilçemiz Kızılgüney Köyü’nden bir vatandaşımız ve ilçemiz Yeşilyurt Köyü’nden bir vatandaşımız olmak üzere 2 adet prefabrik ev yaptırmıştık. Vakfımızca yapılan araştırmalar neticesinde, mevcut evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve insan sağlığı açısından risk teşkil eden binalarda oturan 6 aile için hazırlamış olduğumuz Barınma Projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygun görülmüş olup kaynak tahsisinin yapıldığı bildirildi” dedi.

EVLER 51 METREKARE Vatandaşlara verilecek prefabriklerin 2012 yılı içerisinde yapımına başlanacağını dile getiren Pamuk, “Buna göre Şahinler, Korubaşı, Esenpınar, Çığlık, Yenigüney ve Gürçam köylerinden toplam 6 vatandaşımıza 1+1 odadan oluşan 51 metrekare büyüklüğündeki prefabrik evlerin yapımına başlanacaktır. Böylelikle 2012 yılında toplam 8 adet prefabrik ev yapımı tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri en büyük hedefimizdir. Bundan sonraki süreçte de barınma projesi kapsamında yardımlarımız tüm hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA