Nişanlısı Tarafından Öldürülen Medya Oral Duruşması Elazığ 'da Yapıldı

Geçtiğimiz Nisan ayı içinde Elazığ‘ın Karakoçan ilçesinde nişanlısı Akif Yıldırım tarafından öldürülen Medya Oral duruşması Elazığ ‘da yapıldı.

Nişanlısı Tarafından Öldürülen Medya Oral Duruşması Elazığ 'da Yapıldı
Duruşmaya, çevre illerden gelen sivil toplum örgütlerinin başkanları ile D.Bakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in eşi Reyhan Baydemir da katıldı.

Elazığ Adliyesi'nde görülen duruşma 18 Aralık 2012 tarihine ertelenirken, adliye önünde açıklama yapan Reyhan Baydemir, Diyarbakır ve çevre illerden kadın kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra birçok BDP il teşkilatı üyelerinin de duruşmayı izlediğini söyledi.

Baydemir, ”Bu olay Türkiye de alışkan olduğumuz bir şey. Ölü kadınlar ve katil ülkesi burası. Kadınların öldürülmesi gerekçesi sayısız derecede fazla. Erkekler haksız tahrik indiriminden faydalanıyor. Bu hükümet döneminde kadına şiddet yüzde bin 400 oranında artış gösterdi. Bu bilinen bir şey. Bizler buradayız bir daha bir hemcinsimizin bu tür cinayetlere kurban vermemek için buradayız. Bunun bir erkek cinayeti değil, politik bir cinayet olduğunu söylemek istiyoruz. Aynı zamanda bir devlet affının olduğunu bildiğimiz için buradayız. Erkekler eğer katil ise korunuyor olduğu için buradayız“ dedi.

Öldürülen Medya Oral’ın anne ve kardeşi duruşma sonunda gözyaşları dökerek, ”Benim kardeşimin yarını olmadı öldüren erkeklerinde yarını olmasın. Kimsenin ocağı sönmesin. Katiller hak ettiği cezayı alsın diyorum” diye haykırdı .
Kaynak: İHA