Kahramanmaraş 7. Taziye Evine Kavuştu

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan Sakarya-Duraklı taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kahramanmaraş 7. Taziye Evine Kavuştu
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, törende yaptığı konuşmada, yeni bir taziye evini vatandaşın hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu hizmetlerin, vatandaşlar tarafından da hüsnü kabul gördüğünü ifade eden Poyraz, şunları söyledi: “Tabi belediye hizmetlerinin kapsamı çok geniş. Ama bir kısım hizmetler var ki, ihtiyaç olduğu anlarda çok farklı anlamlar taşır. Bunlardan bir tanesi de bugün burada açılışını yaptığımız taziye evi. Biz ne zaman ki insanlar taziyelerini apartmanların kömürlüklerinde, kalorifer dairelerinde kabul etmeye başladılar, bu çalışma bizim için zorunluluk oldu. Şu 10 yıl içerisinde en çok hüsnü kabul gören hizmetlerimizden birisi de bu oldu.” Yapılan taziye evinin Sakarya ve Duraklı Mahallelerinin yanı sıra çevredeki bir çok mahalleye hizmet verebileceğini dile getiren Poyraz, yeni mezarlık çalışmalarının da yılbaşında başlayacağını söyledi.

Poyraz, “Şimdi vatandaşımız 188’i aradığı zaman her türlü hizmeti karşılanıyor. Yılbaşından sonra yeni mezarlık yeri içinde çalışmalarımız başlayacak. Dolayısıyla bunların hepsi insana yapılan hizmetler. Biz de ‘insan gider eseri kalır’ diyerek bu çalışmaları yapıyoruz. Burasının yanı sıra Barbaros mahallemizdeki ve Abdülhamit Han Camii altındaki taziye evleri de bitti, onları da açacağız. Bu hizmeti şehrimizin her köşesine yayacağız. Hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakçı, Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, taziye evinin açılışı yapılarak hizmete sunuldu .
Kaynak: İHA