Gazze Belediye Başkanı Mikki: “israil Kan Kusuyor”

Filistin’in Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı ziyaret etti.

Gazze Belediye Başkanı Mikki: “israil Kan Kusuyor”
İsrail’in Gazze’ye beş gündür havadan ve denizden füze yağdırarak yüze yakın sivili katlettiğini söyleyen Mikki, “Bu saldırılar daha da şiddetlenecek. Kundaktaki bebekleri bile katleden İsrail, dünyanın gözü önünde kan kusuyor” dedi.

Bir süredir Türkiye’de bulunan Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı makamında ziyaret etti. Gazze’nin M.Ö. 3000’li yıllarda kurulduğunu ve o günden bugüne önemini her zaman koruduğunu anlatan Mikki, “Bu şehir yüzyıllar boyu toplumların saldırılarına maruz kalmış. Son zamanlarda bu saldırılar daha da şiddetlendi. Sizlerin de medya aracılığıyla şahit olduğunuz İsrail’in kanlı saldırıları bizi yıldıramayacak. Bizim halkımızın en temel özelliği, çetin ve yürekli olmasıdır. Karşımıza çıkan her türlü zorluğu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siz kardeşlerimizden aldığımız güçle aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Gazze halkı olarak Türk halkı ile sıkı ilişkiler içinde olduklarını ve sorumluluklarını bildiklerini anlatan Mikki, “Türk halkının bizim kutsal davamızda her zaman yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki ‘One minute’ çıkışı tarihin en büyük çıkışıdır. O büyük bir lider” diye konuştu.

Mikki, İsrail’in saldırılarını daha da şiddetlendireceğini ifade ederek şunları söyledi: “İsrail kana doymuyor. Saldırılar beşinci gününe girdi. Şu ana kadar yüze yakın sivil vatandaşımız hayatını kaybetti ve bunların yarısına yakını çocuk. İsrail dünyanın gözü önünde kundaktaki bebekleri katletmeye devam ediyor. Biz bombalar altında yaşamaya alışmak zorundayız. Ancak şu unutulmasın ki, Gazze’nin nüfusu 650 bin. Biliyorum ki 650 bin insanımızın canını alsa da İsrail Filistin’e hükmedemeyecek.” Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak bir süre önce Gazze’yi ziyaret etmek istediklerini ancak Refah Sınır Kapısı’ndan içeri alınmadıklarını ifade eden Başkan Aydın ise, “Gazze ve Filistin halkı her zaman Zeytinburnu ve Türk halkının kalbindedir. En kısa sürede Gazze’ye gelmek ve sizlerle orada kucaklaşmak istiyorum. Beyt Hanoun Belediyesi ile imzaladığımız kardeş şehir protokolünü sizlerle de imzalayarak kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA