Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Açıklaması

DenizBank, Türkiye'deki Manchester United taraftarlarına özel ''Manchester United Bonus Card''ı hayata geçirdi.

Manchester Bonus sahipleri, düzenlenecek çekiliş kampanyalarıyla takımın teknik direktörü Sir Alex Ferguson'la tanışma, Wayne Rooney'den Van Persie'ye Manchester United'lı oyuncularla antrenmana çıkma ve Old Trafford'da takımın maçlarını izleme fırsatını yakalayacak.

Manchester United Bonus Card için düzenlenen basın toplantısına, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdürü Gökhan Ertürk, Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman ve Manchester United Pazarlama Direktörü Nick Humphreys'in yanı sıra takımın efsanevi kalecisi Peter Schmeichel da katıldı.

Hakan Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de halka açık 4 büyük kulübün pazar değerlerinin yaklaşık 2 milyar dolar olduğunu belirterek, ülkedeki futbol pastasının büyüklüğünün 1 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu, bu büyüklüğün yüzde 64'ünün ise 4 büyük kulüp tarafından yaratıldığını aktardı.

Türk futbol ekonomisinin mevcut büyüklüğüyle 22 milyar dolarlık Avrupa piyasasının yüzde 4'ünü oluşturduğunu kaydeden Ateş, DenizBank'ın futbola ağırlıklı olarak yöneldiğini söyledi.

-''Büyük kulüplerin sermaye piyasası işlemlerini Deniz Yatırım gerçekleştiriyor''-

Futbol kulüplerine yalnızca sponsorluk veya kredilendirme sağlamadıklarını anlatan Ateş, ''Türkiye'deki bütün büyük kulüplerimizin sermaye piyasası işlemleri Deniz Yatırım tarafından gerçekleştiriliyor. Bizim bu işlere yakınlığımız ve sektörü bilmemiz öncelik almamazın nedeni'' diye konuştu.

Türkiye'de şampiyonluk yaşayan 5 takıma Bonus Card çalışması yapan ilk ve tek banka olduklarını ifade eden Ateş, Manchester United Bonus Card ile futbol kulübü kartlarının sayısının 10'a yükseldiğini, 2013 yılında 5 yeni kulüple daha anlaşmaları hayata geçireceklerini ve bu sayıyı 15'e çıkaracaklarını dile getirdi.

Şu an 125 binin üzerinde taraftarın bu kartları kullanarak kendi ceplerinden hiç para çıkmadan, doğrudan bankanın yarattığı bir kaynakla takımlarına ekonomik katkı sağladığına işaret eden Ateş, geçen yıl sadece bu anlaşmalar aracılığıyla 4 milyon liranın üzerinde bir paranın kulüplere aktarıldığı bilgisini verdi.

Ateş, Manchester United Bonus Card ile futboldaki bilgi birikimlerini üst bir düzeye taşıdıklarını belirterek, kartın Türk sporu ile ekonomisinin dışa açıldığı ilk örnek olduğuna işaret etti.

Gökhan Ertürk de kartın ayrıntılarına ilişkin bilgiler vererek, projede bankaları için sponsorluk bedeli gibi herhangi bir ekstra maliyetin bulunmadığını kaydetti.

Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman da Manchester United'ın Visa markalı bir kartla Türkiye'de tüketicilerle buluşacak olmasını önemsediklerini söyledi.

-''Türkiye'deki taraftarlara ulaşmak bizim için bir fırsat''-

Manchester United Pazarlama Direktörü Nick Humphreys ise Türkiye'de insanların futbola ilgisinin kendilerini heyecanlandırdığını, DenizBank, Manchester United ve Visa işbirliğiyle bu taraftarlara ulaşmanın kendileri için bir fırsat olduğunu belirtti.

Manchester United'ın işbirliği yapacağı şirketleri ince eleyip sık dokuyarak seçtiğini kaydeden Humphreys, Denizbank'ın futbol kulüplerine yönelik kartlar konusunda önemli bir deneyime sahip olduğunu ve bankayı iş ortağı olarak görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Toplantının ardından Hakan Ateş, Schmeichel'a kendi adına çıkarılan Manchester United Bonus Card'ı takdim ederken, Schmeichel da Ateş'e imzalı eldivenlerini ve adının yazılı olduğu Manhester United forması hediye etti.

-Mancester United Bonus Card-

Bu arada, sporseverler Mancester United Bonus Card için DenizBank iletişim merkezini arayarak, cep telefonlarından ''MANU'' boşluk ''TC Kimlik No'' yazıp 3280'e kısa mesaj göndererek ya da DenizBank şubeleri ve internet şubesi üzerinden başvuru yapılabilecek.

Manchester United Bonus'a 22 Şubat 2013 tarihine kadar başvuran DenizBank müşterilerinden 4 kişi 18 Nisan'da Carrington'da takımın antrenmanını ve 20 Nisan'da oynanacak Aston Villa maçını izleme fırsatı yakalayacak. 2 çiftin de 3 Mayıs 2013 tarihinde gün boyu Old Trafford stadı ile kulüp müzesini gezme ve 4 Mayıs'ta oynanacak Chelsea maçını izleme hakkı kazanacağı çekilişlerde ayrıca yüzlerce forma, flama ve poster de Mancester United Bonus Card sahiplerini bulacak.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA