Antalya’da Jigolo Çetesi Çökertildi

Antalya'da, jigolo çetesinin kadın üyelerinin, jigolo olmak isteyen erkekleri inandırıcı olması için müşteri gibi aradıkları ortaya çıktı.

Antalya’da Jigolo Çetesi Çökertildi
Bu yöntemle iki yılda yüzlerce kişiyi dolandırdığı ileri sürülen çetenin günde yaklaşık 8 bin lira kazandığı belirtildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Antalya, Ankara, İstanbul ve Kocaeli şehirlerinde internet ortamında dolandırılanların şikayetleri üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık çetesi üyelerine operasyon düzenlendi

İnternet ortamında kurdukları jigolo siteleri aracılığıyla kendilerine ulaşan erkeklere, üyelik bedeli olarak altın, bronz ve gümüş tarife uygulayan çetenin, bedel olarak 300 ile 500 lira arasında bir fiyat ödemeleri gerektiği belirtildi. Siteye üye erkekleri ise çete üyesi kadınların müşteri gibi telefonla arayarak, “Sizinle görüşmek istiyorum. Yalnız üyelik bedelini yatırdınız mı?’ bu şekilde telefonun gelmesi üzerine sitenin güvenilir olduğuna kanaat getiren mağdurların ise gerekli parayı yatırarak gold üye olduğu belirlendi. Çete paranın yatırılması üzerine mağdurlar ile bağlarını kopardı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurların toplum baskısı nedeniyle şikayetçi olamadıkları öğrenildi

Çetenin iki yıldır bu yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdığı kaydedildi. Antalya’nın yanı sıra İstanbul, Ankara ve Kocaeli merkezli çalışan çeteye yapılan operasyonda, Ç.D., T.E., B.A., O.D, M.B.,F.K., Ö.C.K.,E.K., F.S gözaltına alındı. Çetenin liderliğini O.D’nin yaptığı ve Ç.D.,T.E. ve B.A’nın ise kadın üyeleri olduğu belirlendi.

Çetenin günlük kazancının 8 bin lirayı bulduğu bildirildi.

Antalya Emniyeti, jigolo sitelerinin dolandırmaya yönelik kurulduğunu belirtirken, vatandaşların dikkatli olması istendi. Jigolo sitesine her meslek grubundan erkeklerin üye olduğu bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler sorgunun ardından adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA