''Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı''

Kapadokya'nın batıya açılan kapısı olan Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde, ''Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı'' gerçekleştirildi.

Güzelyurt Belediyesi'nce Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen çalıştayda ilçenin turizm potansiyeli tartışıldı. Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, Güzelyurt'un doğa, tarih ve kültür potansiyeliyle Kapadokya'nın önemli turizm bölgelerinden birisi olduğunu söyledi.

Güzelyurt'un turizm yönüyle ön plana çıkması ve daha fazla turist gelmesi için çalıştıklarını belirten Özeş, şunları ifade etti:

''Kapadokya'ya gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği ören yerleri arasında bulunan Ihlara Vadisi, Güzelyurt sınırları içinde yer alıyor. Yıllık ortalama 200 binin üzerinde turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi'ne gelen turistlerin ilçe merkezini ve Manastır Vadisi'ni de ziyaret etmesini hedefliyoruz. Güzelyurt bu potansiyele sahip. Kilise Cami, Gelveri evleri, Kızıl ve Yüksek Kilise ile Güzelyurt önemli değerlerimiz arasında yer alıyor.''

Başkan Özeş'in ardından Aşıklı Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Mihriban Özbaşaran, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci ve Güzelyurt eski Kaymakamı ve halen Karapınar Kaymakamı olan Ramazan Yıldırım, Güzelyurt'un turizm potansiyeli hakkında görüşlerini bildirdi.

Muhabir: Öner Taş/ Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA