Yet Projesi Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın davetlisi olarak Yozgat'a gelen Koruyucu Yetim Destek Projesi kapsamındaki çocuklarının anısına, Saraykent ilçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Yazıcı, fidan dikme töreninde yaptığı açıklamada, Hami-Yet Projesi'nin amacının çocuklara yetim olduklarını unutturmak ve sosyal yaşama entegre etmek olduğunu vurguladı. Bu nedenle projeye yetim çocuklar projesi demediklerini, yetimliklerini unutturmak amacıyla Hami-Yet adı verildiğini söyledi.

Bayrampaşa ilçesinde toplam 924 yetim çocuk bulunduğunu, bunlardan ancak 300'ünün bu proje kapsamında olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, çocuklarla ilişkilerini sürdürdüklerini, Yozgat'ta birlikte fidan dikip her fidana da bir çocuğun ismini verdiklerini kaydetti.

Fidanlara çocukların isminin yazılı olduğu metal isimlikleri takan Vali Yazıcı, şöyle devam etti:

''İlimizde bu yıl 2,5 milyon fidan dikildi. Bu dönemde dikilecek bu fidanlarla birlikte sarı çam, kara çam ve diğer türlerde toplam 7 milyon fidan dikilmiş olacak. Bunun haricinde 2,5 ton da badem tohumu serpeceğiz. İstanbul'dan gelen Hami-Yet çocuklarımızla da burada hatıra ormanı oluşturmak istedik. Bayrampaşa'dan buraya gelen 60 Hami-Yet çocuğumuz ve 50 anneleri, kendi isimlerine bastırılmış metal kartlarla ağaç diktiler. Fidanları dikerken öncelikle İstanbul ve Yozgat'taki insanlarımızın kardeşliğini temsil etsin dedik. 'Bu fidanlar büyüdükçe, sizler de büyüyün, sizler de yeşerin. İlerde büyük makamlara, güzel makamlara gelin' dedik. İnşallah bu fidanlar kısa sürede tutar, yeşerir ve büyür. Bugün toplam 2 bin fidan dikilecek. Öğleden sonra da sosyal hizmetler çocuk yuvasındaki ve sevgi evlerindeki çocuklarımız fidan dikimine devam edecekler'' dedi.

Vali Yazıcı'nın konuşmasının ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Bayrampaşa Hami-Yet çocukları grubundan Selçuk Anadolu Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisi Özlem Tunçay, projenin yetim çocuklara, her konuda destek olduğunu, proje kapsamında gezi faaliyetleri düzenlediklerini vurguladı.

Kendileri büyüdükçe bu ağaçların da büyümesini istediklerini anlatan Tunçay, yıllar sonra tekrar buraya gelip, diktikleri fidanları ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Programa, Saraykent Kaymakamı Ali Öner, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Hami-Yet çocukları, anneleri ve Saraykentliler katıldı.

-Uçurtma Şenliği-

Hami-Yet çocukları, fidan dikme töreninin ardından Yozgat'taki Şahin Tepesi'nde uçurtma şölenine katıldı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Müdürlüğü'ne görevli polislerce yapılan uçurtmalar Vali Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başar, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş tarafından çocuklarla birlikte uçuruldu.

Çocuklar gönüllerince eğlendiği etkinlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Ömer Sarı - Şahin Özmen

Yayıncı: Ogün Duru
Kaynak: AA