Karabük'te Fidan Dikimi

Karabük'te daha önce yanan 835 hektarlık alanda düzenlenen törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Toprakcuma mevkisinde 8 ay önce çıkan yangında zarar gören 835 hektarlık alanda düzenlenen törene, Karabük Valisi İzzetin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, işletme müdürleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Küçük, törende yaptığı konuşmada, 835 hektarlık büyük bir alanın zarar görmesinden dolayı duydukları üzüntünün, bugün alanın yeniden ağaçlandırılacak olmasından dolayı mutluluğa dönüştüğünü söyledi.

Karabük yüz ölçümünün yarısından fazlasının ormanlara kaplı olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:

''Bu bölgemizde Nisan ayında meydana gelen yangının ardından, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hızla çalışmalara başlandı. Yanan alanların rehabilitasyonu yapıldı. 'Yangına Dayanıklı Ormanlar Kurma Tesisi' projesini uyguladık. Bu proje, yöremiz ormancılığında bir ilk olacaktır. Yangınların çıkmasında en büyük faktör insandır. Vatandaşlarımızı ormanlara sahip çıkmaları gerekir. Yetkililer, burayı kısa bir sürede ekim ve dikim çalışmalarına hazır hale getirdi. Bölgeye 800 bin fidan dikimi yapılacaktır.''

Konuşmanın ardından, Vali Küçük ve beraberindekiler arazide fidan dikimi yaptı.

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA