Arınç, Manisa'da Fabrika Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da katıldığı bir fabrika açılışında yaptığı konuşmada, siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı da getirdiğini söyledi.

Arınç, Manisa'da Fabrika Açılışına Katıldı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'nın Kaaağaçlı beldesinde Dizayn Optimum Mühendislik Şirketi'nin yeni fabrikasının açılışını yaptı. AK Parti eski il başkanlarından Abdurrahim Arslan'ın sahibi olduğu Optimum Mühendislik’in açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, daire müdürleri, oda başkanları, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, ekonomik ve siyasi istikrarın önemini anlatan Arınç, Türkiye'nin 1999-2001 yıllarında en derin ekonomik krizi yaşadığını ve bu dönemde insanların geleceğe dair ümitlerini yitirdiğini söyledi.

Türkiye'nin, 2002 yılından beri yakaladığı istikrar ortamıyla o günleri geride bıraktığını kaydeden Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi geleceğe ümitle bakan, ümitsizliğin yerine 'daha da iyi olacak' beklentisinin hakim olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. 1970'li, 1980'li yıllarda da bunlar oldu. Bazen 24 Ocak kararlarıyla, bazen başka şeylerle makyaj tazelemek veya pansuman tedbirlerle ekonominin düzlüğe çıktığı zamanlar oldu veya biz böyle zannettik. Şimdi siyasetteki istikrarın ekonomide istikrarı getirdiğini gördük. Bunlar siyam ikizleri gibidir. Birbirinden ayrılması kopması mümkün değil. Eğer bir ülkede siyasi istikrar varsa, güven varsa, geleceğe ümit varsa, ekonomik iyileşmeler hemen kendisini gösteriyor." Türkiye'nin ihracat rakamlarının yıllık bazda 140 milyar doları bulduğunu, aylık 10-12 milyar dolardan aşağı düşmeyen bir ihracatın söz konusu olduğunu ifade eden Arınç, "Geçmişte, 10 sene önce 20 milyar doları bulmayan ihracatımızın bugün bu noktaya gelmesi sevindiricidir. İşsizlik rakamlarında olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Şu anda yüzde 8'lerdeyiz. Avrupa'da yüzde 18, İspanya, İzlanda gibi bazı ülkelerde yüzde 20'lere yaklaşıyor. Hamdolsun biz iyiyiz, Allah nazardan saklasın" diye konuştu.

Dizayn Optimum Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan da 50 kişinin istihdam edildiği fabrikada, farklı markalara buzdolabı kalıbı üretileceğini belirterek, "Hükümetin sunduğu yatırım teşvik paketlerinden yararlanıyoruz. Bu teşvikler yatırımcı için önemli destekler içeriyor. Sanayiciler olarak istikrar ortamı bulur, hükümet tarafından sırtımız sıvazlanırsa yatırımdan korkmayız" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindekiler, fabrika içerisinde gezi ve incelemelerde bulundu .
Kaynak: İHA