Zirve Yayınevi Davası

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 49. duruşması sona erdi.Duruşmada tutuklu sanık Haydar Yeşil savunmasını tamamladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Yeşil, ikinci oturumda savunmasına devam etti. Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili hiçbir alakalarının olmadığını savunan Yeşil, “Ben ve personelim sahte belge, dijital kayıtlar ve isimsiz imzalı mektuplar ile yargılanıyoruz ve huzurunuzdayız. Hakkımdaki bütün suçlamaları reddediyorum. Sizlerden adalet istiyorum. Ben ve meslektaşlarımın olayla ilgili en ufak ilgisi yoktur” dedi.

Yeşil’in savunmasının sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Yeşil’e savunmasıyla ilgili sorular yöneltti. Yeşil, Mahkeme Başkanı Kısa’nın, “Misyonerlikle ilgili istihbarat çalışmaları yapmışsınız. Cinayetten önce hiç bilgiye ulaşamadınız mı" sorusuna, “Cinayet sanıklarıyla ilgili bir istihbaratımız olmadı. Öldürme hadisesinde bile 5 kişi dışında, dışarıya yansıyan 6. kişi yok. Bunlar takip edilmemiş. Cinayet planlı bir hareket olarak görünmüyor” diye cevap verdi.

Kısa, avukat Orhan Kemal Cengiz ile Zirve Yayınevi cinayetinde öldürülen Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske’nin neden dinlendiğini sordu. Yeşil, bu soruya, “Orhan Kemal Cengiz’in avukat olduğunu bilmiyorduk. Misyonerlik ile ilgili dinledik” cevabını verdi.

Duruşmaya yarın devam edilecek .
Kaynak: İHA