Öğrenciler Kendi Şahmaranlarını Resmetti

Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulan “Düş ya da Gerçek Şahmaran” isimli sergiyi ziyaret etti.

Öğrenciler Kendi Şahmaranlarını Resmetti
Eserler hakkında sanatçılardan bilgi alan öğrenciler, atölye çalışması da gerçekleştirdi. İstanbul Özürlüler Müdürlüğü Yedikule Yedi Sanat Özürlüler Kültür ve Sanat Merkezi ile Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen atölye çalışmasına katılan 20 öğrenci, sergide eserleri bulunan sanatçı Filiz Sünnetçioğlu ile camaltı tekniğiyle resim yaptı.

“UYGULAMALI ÇALIŞMALAR FAYDALI OLUYOR” Atölye çalışmasında eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, rehber ve sanatçı eşliğinde sergiyi gezip bilgi aldıktan sonra kendi hayal dünyalarına göre Şahmaran’ı yorumladı ve camaltında birbirinden farklı figürler ortaya çıkardı.

Karma özür gruplarıyla birlikte çeşitli çalışmalar yaptığının altını çizen sanatçı Filiz Sünnetçioğlu, bunun kendisi için taşıdığı öneme dikkat çekerek, ailelerin engelli çocukların sanatsal gelişimlerini pek ön plana çıkartmadıklarını dile getirdi.

Engelli öğrencilerin hayatında her bir sanatsal aktivitenin çok özel bir anlam taşıdığını söyleyen Sünnetçioğlu, “Sergileri gezerek, farklı dünyalara kapılar açıyorlar, hayata farklı perspektiften bakmayı öğreniyorlar. İşitme engelliler ile bu çalışmaları yapmanın elbette zorlukları var ancak yaptığımız uygulamalı çalışmalar kelime haznesi ve sanatsal anlamda onlar için çok faydalı oluyor.” diye konuştu.

Sünnetçioğlu, Osman Zeki Üngör İlköğretim Okulu öğrencileri ile de tel heykel çalışmaları gerçekleştirdi.

Düzenlenen atölye çalışmaları kapsamında, sergide eserleri bulunan sanatçılardan Ebu Burak; Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Fatma Şan ise Cennet Bilgi Evi öğrencileriyle düzenlenen camaltı ve çini atölyesinde bir araya geldi. Farklı tekniklerle resim yapmanın tadını çıkaran öğrenciler, Şahmaran efsanesini de sanatçılardan dinleme fırsatı buldu .
Kaynak: İHA