Hasköylü Gençlere Müzik Eğitimi Verilecek

Muş’un Hasköy ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen ‘Neyleyim Ney’i Ya Mevlana’ adlı proje ile gençlere müzik eğitimi verilecek.

Projenin başlaması nedeniyle okulda düzenlenen açılış programına Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Atakan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje Koordinatörü Muhammed Hanifi, “Müziğe yatkın olan öğrencilerimizi seçtik. Köylerden ve kırsal kesimden müziğe yatkın olan öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmesi için böyle bir proje hazırlamayı uygun gördük. Bu düşüncemiz öğretmenlerimiz tarafında desteklendi. Müzik öğretmenimiz tarafında kurs verilmeye başlandı.” dedi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Yalçın da proje ile öğrencilere dini ve musiki eğitim vermeye amaçladıklarını belirtti.

Yalçın, şöyle konuştu: “Amacımız kırsal kesimden gelen öğrencilerimizin müziğe yatkın olanlarını dini musikiyle topluma katılmalarını sağlamak ve dini musikinin kullanıldığı alanları göstererek hem motivasyonlarını sağlamak hem de kursun sonunda başarılarını ödüllendirmektir. 6 ay sürecek olan kursumuz okulumuz salonunda yapılacak ve alanında deneyimli eğitmenler tarafından verilecek. Kurs sonunda başarılı olan öğrencilerimizin vereceği konser sonrasında dini musiki alanlarını görmek için Konya iline gezi düzenlenecek ve kurs sonunda öğrencilerimize sertifika verilecek.” dedi.

Kaymakam Bilgihan Bayar ise çocukların sosyalleşmesi adına projenin çok önemli olduğunu söyledi.

Bayar, "Bu sayede çocuklarımız bir müzik aleti çalacaklar mental ve zihinsel gelişimlerine büyük bir katkı sağlayacaktır. Müzik çalmak bir insana kişilik kazandırıyor, insanları geliştiriyor. Sosyal yönünü ağırlaştırıyor. Güzel bir şey, çocuklarımız çok istekli kız öğrencilerimiz olsun erkek öğrencilerimiz olsun.” diye konuştu.