Dü'de Kur'an ve İnsan'' Konulu Konferans

Dicle Üniversitesi'nde ''Kur'an ve İnsan'' konulu konferans düzenlendi.

DÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü'nce düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Kuran'ı Kerim'in her suale cevap verecek kadar geniş bilgilere sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Akgündüz, Kuran'ın sadece Müslümanların değil, diğer dinlerin de kitabı olduğunu, Kuran'ın ahiretin haritası olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

''Bir makinenin, bilgisayarın ya da son model bir cep telefonunun önce kullanma kılavuzunu okuruz. Okumazsanız ya motoru bozulur ya da randıman vermez. İnsan da bir makineye benzer. Kuran'da insanın kılavuzudur, insanı düzenler, güzel neticeler elde etmesi için yönlendirir. Ahiret hayatını tasvir ettiren onlarca ayet var. İnsan doyumsuz olmasından ötürü dünyanın gösterişine kapılıyor. Dünyada sadece mide sofralarımız için güzellikler yok. Akıl ve haya soframız için de güzellikler sunulmuştur. Ama imtihan içerisinde olduğumuz bu dünyada ölümsüz olmayı bir düşünün. Bu hiçbir zaman haz vermez. Çünkü gelip geçici olan bu dünyanın kahrını çekmek, ahiretin bakiliğinin bilinmesindendir.''

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA