Tüsiad, ''finansal Okuryazarlık ve Tasarruf Bilinci'' Başlıklı Konferans Düzenleyecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği , finansal okuryazarlık ve tasarruf bilincini ele alan bir konferans düzenleyecek.

TÜSİAD açıklamasına göre, konferansta, Türkiye'de ve dünyada finansal okuryazarlık ve tasarruf bilinci ilişkisi odağında, bilinçli ve uzun dönemli tasarrufu teşvik edecek ve tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak politikalar ele alınacak.

TÜSİAD Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu'na bağlı Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Çalışma Grubu bünyesinde yürüttüğü çalışmalarla, Türkiye'de sigorta, tasarruf bilinci ve bireysel emeklilik konularında farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmayı hedefleniyor.

TÜSİAD, bu temel hedef doğrultusunda, etkili analizlerin ve politika önermelerinin ortaya konulmasına katkı sağlamak amacıyla, yarın İstanbul Sabancı Center'da ''Finansal Okuryazarlık ve Tasarruf Bilinci'' başlıklı bir konferans düzenleyecek.

Konferansın açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekonomi ve Mali İşler Komisyonu Başkanı Tayfun Bayazıt, Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Peker ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş tarafından gerçekleştirilecek.

Konferansın ana tema konuşmalarını ise bu alandaki çalışmaları dünya çapında takip edilen George Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Annamaria Lusardi ve Türkiye'de yurtiçi tasarruflarla ilgili bugüne kadar önemli çalışmalar yürüten Dünya Bankası kıdemli ekonomistlerinden Kamer Karakurum Özdemir yapacak.

TÜSİAD Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Çalışma Grubu Başkanı Meral Eredenk'in moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda Türkiye'de finansal okuryazarlık ve tasarruf bilinci ele alınacak. Oturumda, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Şule Alan, Koç Üniversitesi-TÜSİAD EAF Forum Direktörü Sumru Altuğ, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Alpay Filiztekin, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Ahmet Genç ve Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal İletişim Dairesi Daire Başkanı Aydın Haskebabçı birer konuşma yapacak.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA