Bornova'da Atatürk Törenle Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 74. ölüm yıl dönümünde Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Bornova'da Atatürk Törenle Anıldı
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Atatürk’ün çağdaş medeniyetlere ulaşma yolunda bize gösterdiği hedefe doğru yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, 57. Topçu Tugayı Erkan Başkanı Topçu Albay Hüseyin Çivriz ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene siyasi parti ve kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende tüm katılımcılar saat 9'u 5 geçe Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak, gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Anma etkinlikleri Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan sonra Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde devam etti. Ege Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsü Öğretim Üyesi Oktay Çanaklı’nın "Atatürk’ün Liderlik Özellikleri" konulu bir sunum yaptığı etkinlikte, Suphi Koyuncuoğlu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu duygu dolu anlar yaşattı. Ata'nın sevdiği şarkıların söylendiği törenden sonra Kaymakam Hakkı Uzun, Topçu Albay Hüseyin Çivriz, Başkan Kamil Okyay Sındır ve katılımcılar, Atatürk resimleri sergisini gezdi. Bornova Belediyesi, Anıtkabir’deki anma törenlerine katılmak isteyen vatandaşlar için Ankara’ya 5 otobüs kaldırdı.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun mimarı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 74. yıl dönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz. Onun düşünceleri, kurduğu cumhuriyetin en temel ilkeleri ve değerleri yaşıyor ve onları yaşatmak için de bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi

Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyaya malolmuş büyük bir lider olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Büyük önderimizi kalbimizde yaşatıyoruz. Ama sadece duygusal anlamda değil, çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma yolunda bize gösterdiği hedefe doğru yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA