Yozgat Yarın 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması'na Ev Sahipliği Yapacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yarın 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması'na ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Başer, yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilcilerinin katılacağı etkinlik ile kardeş milletlerin ortak değerlerini geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Başer, ilki düzenlenecek şöleni geleneksel hale getireceklerini vurgulayarak kardeş toplulukları her yıl Yozgat'ta misafir etmeyi istediklerini vurguladı.

Başer, şöyle devam etti:

''Organizasyonda, Kırgızistan'ın Oş ve Bosna-Hersek'in İlijas şehirleri ile kardeş şehir protokollerini imzalayacağız. Şahin tepesinde Aliya İzzet Begoviç ve Cengiz Aytmatov'un büstlerinin açılışını yapacağız. Ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştireceğiz. Kırgsiztan'dan ve Bosna Hersek'ten misafirlerimiz ve dans toplulukları gelecek. Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu 30 kişilik sanatçı grubu etkinliğimizde konser verecek. ''

Diğer taraftan Yozgat'ta 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması'na katılacak Çiçek ve Bozdağ, program öncesi Çekerek'te Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesi ve 200 kişilik kız yurdu açılışını gerçekleştirecek.

Muhabir: Ömer Sarı

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA