Sibel Can İstanbul Emniyeti’nde

Ünlü sanatçı Sibel Can, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan otomotivci Mehmet Çelik'ten satın aldığı cipiyle ilgili ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

Sibel Can İstanbul Emniyeti’nde
Can, “2009 yılında her şeyi tam olarak alınmış, vergisi ödenmiş. Bütün her şeyimiz tamam. Kayıtları var zaten. Uzun aradan sonra böyle bir şeyle karşılaşmak şaşırttı beni ama hayırlısı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sanatçı Sibel Turnagöl’ün eşi otomotivci Mehmet Çelik, yurt dışından ithal ettiği otomobiller üzerinden vergi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Mehmet Çelik'in yurt dışından getirdiği lüks araçları gümrükten sahte evraklarla geçirerek vergi kaçırdığı iddia edilmişti. Mehmet Çelik'in usulsüz olarak Türkiye'ye getirdiği araçlardan satın alan Sibel Can da mağdur sıfatıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi.

Öğlen saatlerinde emniyete gelen Sibel Can, “Arabayla ilgili geldim. 2009 yılında almıştım bu arabayı, Çiftkurtlar’dan almıştım. Onunla ilgili bir ifade için geldim. 2009 yılında her şeyi tam olarak alınmış, vergisi ödenmiş. Bütün her şeyimiz tamam. Kayıtları var zaten. Uzun aradan sonra böyle bir şeyle karşılaşmak şaşırttı beni ama hayırlısı” diye konuştu.

Emniyete kendi kullandığı cipi ile gelen Sibel Can, Suriyeli bir aileyle de fotoğraf çektirdi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında "Tilki Selim" olarak bilinen Selim Işık’a düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin Hummer marka cipine de el koymuştu. Şok cihazı, çivi atma, duman püskürtme özelliği ile donatılmış araç incelendiğinde evraklarında gümrük beyanı ile ilgili usulsüzlük olduğu belirlenmişti. Konu Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne devredilmiş, mali polis, aracın fabrika çıkış fiyatının çok altında fiyatla gümrükten geçirilerek Türkiye’ye getirildiğini tespit etmişti. Bu yolla gümrük ve lüks tüketim vergilerini eksik ödeyen cip sahibinin, aracın gerçek fiyatının yüzde 110’u kadar devleti zarara uğrattığı belirlenmişti.

Bunun üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı derinleştirmiş ve benzer yöntemle Türkiye’ye sokulan 300 araç daha tespit etmişti. ABD polisi ile yardımlaşarak yürütülen çalışmalarla tespit edilen araçlardan bazılarına el konulmuştu. El konulan o araçların bir kısmı emniyet otoparkına getirilerek incelenmiş, daha sonra gümrüğe iade edilerek satışa çıkarılmıştı .
Kaynak: İHA