Ödemiş’li Çerkezler Gecede Buluştu

Ödemiş’te üç yıl önce kurulan Kafkas Kültür Derneği’nin organize ettiği kursun gösterisi, Ertuğrul köyünde yapıldı.

Ödemiş’li Çerkezler Gecede Buluştu
Dernek tarafından 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında Ödemiş'e bağlı Ertuğrul Köyü hizmet binasında düzenlenen Kafkas Halk Dansları Kursu’nu başarı ile bitiren kursiyerlerinin gösterisi, Ertuğrul Köyü meydanında gerçekleştirildi.

Bölgedeki diğer Çerkez köyleri olan Bayındır’ın Arıkbaşı ve Ödemiş’in İlkurşun köylerinin de katılımı ile coşkulu bir bayram şenliği havasında geçen gecede duygulu anlar yaşandı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kafkas Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Kemal Ersöz, “2009 yılında kurulan derneğimizin amacı; gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak, anadilimizin kaybolmasının önüne geçmek, insanlarımız arasındaki sevgi saygı ve akrabalık bağlarının geliştirilmesi ve yüksek öğrenimde öğrenim gören gençlerimize imkanlar içerisinde yardımcı olmak. Bu hedeflerimizden birisi de Kafkas Halk Dansları ekibimizin kurulmasıydı. Bunu başardık” dedi.

Derneğin üçüncü yılında bir ilki başarmanın sevincini duyduklarını dile getiren Ersöz, daha sonra şunları kaydetti: “Artık derneğimizin kendi köy gençlerimizden oluşan ekiple, kendi geleneksel müziğimizle gösteri yaparak Ödemiş ve yöresinin kültürüne yeni bir renk ve zenginlik kazandıracak. Bu ekibin oluşturulması esnasında emeği geçen kurs hocalarımız, aynı zamanda üniversite öğrencisi olan Yakup Öztürk ve Meltem Acun kardeşlerimize, müzisyenlerimiz İlkurşun Köyü'nden Berslan Akın, Ali Osman Özdemir ve Emirhan Erkal’a, ayrıca Manisa Soma’dan Alaattin Binicioğlu’na destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” Birbirinden güzel oyunların sergilendiği gece, İlkurşun ve Arıkbaşı köylerinden gelenlerin de katılımıyla gerçekleştirilen Çerkez düğünü gösterisi ile sona erdi .
Kaynak: İHA