Avustralya Büyükelçiliği'nce Düzenlenen Sergi Başkentte Cermodern'de Düzenlenen Törenle Açıldı

Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'nce ''Mesajınız Var! Kentsel Avustralya'da Yerli Kimliği'' sergisi CerModern'de düzenlenen törenle açıldı.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs'in ev sahipliği yaptığı sergiye, bazı ülkelerin büyükelçileri ile diplomatlar katıldı.

Büyükelçi Biggs, açılışta yaptığı konuşmada, daha önce bu serginin Mardin'de izlenime sunulduğunu anımsatarak, Kahire'den gönderilen serginin eserlerinin zamanında ulaştırılamaması nedeniyle Mardin'de slayt gösterisi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Biggs, Avustralya'nın farklı kültürlerinin yer aldığı sergiyi, çeşitli kültürlerin büyük bir uyum içinde yaşadığı Mardin'de sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkentte sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin Avustralya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan 11 sanatçının 21 eserinden oluştuğunu kaydeden Biggs, eserlerin ülkedeki yerli halkın yıllar boyunca edindiği tecrübelerden yola çıkılarak meydana geldiğini, tablolarda Aborjin halkının yaşadığı acının, sevincin ve iyimserliğin görülebileceğini ifade etti.

Biggs, şöyle konuştu:

''Sergi yerli halklarımızın ve sanatçılarımızın kırsal bir dünyadan çıkarak şehirlerde ne kadar modern olduklarının altını çizmektedir. Bu eserlerde yerli halkın yaşadığı zorluklar, şehirlere adaptasyonları sırasında karşılaştıkları sorunlar ve hatta duydukları kızgınlığı göreceksiniz. Bu eserler kesinlikle kolay olmamış. Bir bakıma bu sergi yerli halkımızın ve sanatçılarımızın ne kadar objektif olduklarını da gösteriyor.''

Serginin halihazırda Pasifik ve Afrika ülkelerinde sergilendiğini anımsatan Biggs, bir sonraki durağın Hindistan olacağını sözlerine ekledi.

Sergi, CerModern'de aralık ayının sonuna kadar görülebilecek.

Muhabir: Erkan Avcı

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA