Kırşehir Halk Pazarı'nda Kredi Kartı Dönemi

Kırşehir'de veresiye satışın önüne geçip marketlerle rekabet etmek isteyen pazarcı esnafı, müşterilere kredi kartı ile ödeme imkanı sunuyor.

Kırşehir Halk Pazarı'nda Kredi Kartı Dönemi
Kırşehir Halk Pazarı'nda tezgahı bulunan Gökhan Elma (26), müşterilerine kredi kartı ile alışveriş imkanı sunarak veresiye dönemini bitirdi. Pazarcılığın baba mesleği olduğunu söyleyen Gökhan Elma, “Büyük firmaların promosyonlarına yetişebilmek için kredi kartlı dönem başlattım. Pos makinesi kullanmamızın sebebi, vatandaşların genel olarak marketleri tercih etmesi. Bizlere gelen müşterilerimiz artık veresiye istiyor. Paralar artık bankalarda dolaşıyor. Kimsenin cebinde para yok. Biz de pos makinesini tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

Veresiye verdiklerinde alamadıklarını belirten Elma, “Halk pazarına gelen birçok insanı tanıyoruz. Veresiye vermeyince dargınlık oluyor. Evimize ekmek götürme sıkıntısı, veresiye verdiğimiz süreçte fazlalaşıyor. Şu anda önce şaşkınlık olsa da halkın pos makinesi ile alımı yeteri düzeyde. Kredi kartı uygulamasına geçtiğimizden beri zorlukla karşılaşmadık. Bankalarla anlaşmalı şekilde çalışıyoruz. Müşteride teşekkür eder oldu. Ürünlerimiz günlük taze şekilde geliyor. Bu hem bizleri hem de vatandaşı mutlu ediyor. Ha market ha pazar, farkı yok artık” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA