Hayırsever İşadamı Erzincan'da 16 Derslikli Okul Yaptıracak

Erzincanlı hayırsever işadamı Celal Toraman, memleketine 5 yıldızlı okul yaptırıyor.

Hayırsever İşadamı Erzincan'da 16 Derslikli Okul Yaptıracak
Uzun yıllardır Erzincan’da eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Tarım Meslek Lisesi yapılacak yeni binası ile gelecek eğitim-öğretim yılında öğrencilere hizmet verecek. 16 derslikli Tarım Meslek Lisesi yanı sıra 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak.

Erzincan Valiliği ile eğitim-öğretime yaptığı yardımlarla tanınan hayırsever işadamı Celal Toraman arasında 16 derslik okul binası ve 200 öğrencilik pansiyon binası yapımı için geçtiğimiz ağustos ayında imzalanan protokol sonucu ‘Gül ve Celal Toraman Tarım Meslek Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Gül ve Celal Toraman Tarım Meslek Lisesi temel atma törenine Vali Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Erzincanlı işadamı Celal Toraman, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan hayırsever işadamı Celal Toraman, okulun bir an evvel yapılarak öğrencilerin eğitimine sunulmasını arzu ettiğini söyledi.

Celal Toraman, “Benim döneminde okul yoktu. Kendi çabalarım ile bugüne geldim. Milli eğitime yaptığım yatırımlardan çok mutluyum. Çok huzurluyum. 300 öğrenci kapasiteli ve 200 öğrenci kapasiteli yurdu 5 yıldızlı otel gibi yapacağım. Öğrencilere buradan hayırlı eğitimler almasını diliyorum.” dedi.

"HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM, EĞİTİMSİZ HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR"
Eğitim alanında ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, hiçbir zaman yeterli olamayacağına dikkat çeken Vali Selman Yenigün, eğitim alanında 2012'de yapılan 2013'te yapılması planlanan yatırımların yaklaşık 44 milyon TL olduğunu ifade etti.

Vali Yenigün, şunları söyledi: “Her şeyin başı eğitimdir. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. İnsan eğer eğitilirse her şeyi yapmaya muktedirdir. Dolayısıyla biz eğitim alanında ne kadar yatırım yapsak, ne kadar da ileri gitsek yeterli diyemeyiz. Sürekli seviyeyi daha da ileriye götüreceğiz. Teknolojiyi, bilgiyi, eğitimi, kapasiteyi, kaliteyi artıracağız. Hepimizin başlıca görevi budur. Eğer biz insanımıza daha uygun mekânlar, nitelikli öğretim elemanları ve malzemeler temin ediyorsak daha iyi bir eğitim elde etmiş olacağız. Ülkemizin geleceği olan gençleri daha iyi hazırlamış olacağız. İlimizde 258 okulda eğitim öğretim veriyoruz. 2 bin 574 öğretmenimiz var, 42 bin öğrencimiz var. 2012 yılında 3 anaokulu, 4 ilköğretim okulu, bir spor salonu ve bir öğrenci yurdu yapılmıştır. Bunun mali bedeli 16 milyon 804 bin TL’dir. Bu miktara ilaveten önümüzdeki yıl devam eden projeler var. Refahiye’de Anadolu Öğretmen Lisesi, yurdu ve lojmanları, 200 kişilik Anadolu Lisesi yurdu, Tercan ve İliç ilçelerimizde Anadolu Liseleri, merkezde 2 Anaokulu ve 300 öğrencilik yurt. Bunun da toplamı 26 milyon 726 bin TL. Hayırsever işadamımız Celal Toraman’ın yaptıracağı Tarım Meslek Lisesi de bu yatırımlara bir örnektir. Şu an Tarım Meslek Lisesi olarak kullanılan bina yıllarca kullanılmış, eskimeye yüz tutmuş bir binadır. Binaları artık mutlaka yenilenmesi gereken bir lisedir. Hemşehrimiz Celal Toraman 5 milyon TL’lik katkı ile temelini atacağımız 16 derslikli Tarım Meslek Lisesi'nin eğitim-öğretim binasını ve 200 kişilik yurt binasını yapmayı taahhüt etmiştir. Ağustos ayında valiliğimizde bunun protokolünü yaptık. Bugün ise hep beraber temelini atacağız.”

Vali Selman Yenigün, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, işadamı Celal Toraman ile birlikte butona basarak 16 derslikli Gül-Cemal Toraman Tarım Meslek Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli yurt binasının temelini attı .