Nehirde Bulunan Uçak Bombası İmha Edildi

Çorum’un Dodurga ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak Nehri'nde patlamamış şekilde bulunan uçak bombası uzman ekiplerce imha edildi.

Nehirde Bulunan Uçak Bombası İmha Edildi
Kızılırmak nehri kenarında bulunan uçak bombasının imhası için bugün sabah saatlerinde Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan özel bir ekip Dodurga ilçesine geldi. Bomba imha uzmanları ilk olarak bombanın muhafaza altına alındığı Berk köprüsü çevresinde alan taraması yaparak güvenlik tedbiri aldı. Daha sonra uzman ekipler nehir kenarına gelerek bombayı incelemeye başladı.

Dodurga Kaymakamı ve Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç'ın da hazır bulunduğu ve yaklaşık 30 dakika süren incelemenin ardından uzman ekipler fünyesi bulunmayan 60 santimetre uzunluğunda 30 kilogram ağırlığındaki bombayı güvenli bir şekilde mühimmat sepetine koydu.

İmhasına karar verilen bombanın güvenli bir şekilde imhası için yer aranmaya başladı.

İlçeye giden Kaymakam Güven, Belediye Başkanı Kılıç ve uzman ekipten bir heyet bombanın Çırağınsavak mevkisinde etkisiz hale getirilmesine karar verildi.

Bir süre sonra araçla bölgeye getirilen uçak bombası imha edilerek etkisiz hale getirildi.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Dodurga kaymakamı Bülent Güven, Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan gelen bomba özel imha ekibi tarafından gerekli incelemeler yapıldığını belirterek, "İlk başlarda ne tür bir bomba olduğu konusunda bir kanaat oluşturulamadı. Uzmanlar tarafından, her ihtimale karşı durumu garantiye almak için patlatılması uygun görüldü.

C4 ile en uygun arazi ortamında patlatılarak imha edildi. Sonuç olarak bombanın uçaklarda eğitim amaçlı kullanılan bir bomba olduğu anlaşıldı. Bölge nasıl geldiği konusunda ise uçakların eğitim amaçlı uçuşlarında ırmak üzerinden geçiş yaptığı esnada düşebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Uzmanlar tarafından tehlike arz edebilecek ve çevreye, insanlara zarar verebilecek derecede bir bomba olmadığı söylendi. Şükür bulunduğu günden bu yana her hangi bir negatif sonuç ortaya çıkmadı. Sevindirici olan yanı budur" dedi.

Dodurga ilçesinde çeltik hasat sezonu nedeniyle bölgeye giden bir biçerdöver operatörü, işlerini tamamladıktan sonra serinlemek amacıyla Kızılırmak Nehri'ne gelen Erdoğan Karaman adlı biçerdöver operatörü, ırmak kenarında bir cisim fark etti. Cismin yanına giderek inceleyen Karaman, sarı renkteki cismin bomba olduğunu görünce güvenlik güçlerine haber vermişti. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevi bomba imha uzmanın yaptığı incelemelenin ardından Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan ekip istenmişti .
Kaynak: İHA