'Dünyayı Aydınlatan Anadolu Ağabeyleri Paneli'nin 4.'sü Yapıldı

Risale Akademi ve İslahiye Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Anadolu Ağabeyleri' kapsamındaki panelin 4.'sü Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Zübeyir Gündüzalp'in bir süre memuriyet görevinde bulunduğu Islahiye'de yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Kültür Merkezi'ndeki panele Kur'an tilavetiyle başlandı. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Zübeyir Gündüzalp'in hayatı ve fikirlerinin anlatıldığı panelin açılış konuşmasını Eğitimci Eyüp Özcan yaptı. Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ'ın yaptıkları konuşmaların ardından paneli, Prof. Dr. Mehmet Cesur yönetti.Panele, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, araştırmacı yazar Necmeddin Şahiner, araştırmacı yazar Abdülkadir Menek, araştırmacı yazar Hüseyin Kara konuşmacı olarak katıldı.

Üstad Bediüzzaman'ın sır katibi olarak da nitelendirilen ve İslahiye'nin vefa örneği gösterdiği ifade edilen panelde konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, rol model olarak gösterilen Zübeyir Gündüzalp'in, 1950 yılında ektiği tohumların yeni ürün vermeye başladığını belirtti.

İslahiyelilerin büyük ilgi gösterdiği, yaklaşık üç saat süren panelin ardından topluca hatıra fotoğrafı çekilirken, çıkışta ise katılımcılara araştırmacı yazar Hüseyin Kara'nın 'Çağımızda Bir Havari, Zübeyir' isimli kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Panele; İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Toraman ve değişik bazı üniversitelerden akademisyenlerle vatandaşlar katıldı.