Alkol Bağımlısı, Her Gün Polis Gözetiminde İlaç Kullanıyor

Bağımlılıktan kurtulmak için polise başvuran, tedaviye evinde devam eden alkol bağımlısı, her gün polis gözetiminde ilaç kullanıyor.

Yeniçağa ilçesindeki belediye lojmanlarında yaşayan Mehmet Keçeci , bir ay önce Yeniçağa Gölü kenarında alkol aldığı sırada cebinde bulunan 700 lirayı kaybetti. Bunun üzerine Keçeci, Yeniçağa Emniyet Müdürlüğü'ne giderek cebindeki paranın kaybolduğunu ve parasını kaybetmesine neden olan alkol bağımlılığından kurtulmak istediğini söyledi.

Konudan haberdar olan Bolu Vali Yardımcısı ve Yeniçağa Kaymakamı Barış Aktan, Keçeci'nin bağımlılıktan kurtarılması için talimat verdi. Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde ilaç tedavisine başlayan Keçeci, tedaviye evinde devam ediyor.

2 ay boyunca tedaviye devam edecek olan Keçeci, her gün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun gözetiminde ilaç kullanıyor.

-''İnsan, her yerde insandır''-

Keçeci, AA muhabirine 40 yıl boyunca tır şoförlüğü yaptığını, aynı süre boyunca alkol kullandığını belirterek, yıllar sonra pişmanlık duyduğunu ve alkolden nefret etmeye başladığını söyledi.

Bağımlılıktan kurtulmak için polise başvurduğunu, 20 gündür evinde tedaviye devam ettiğini anlatan Keçeci, ''Tedaviye başladığım günden beri alkol almıyorum. İlaçlarımı almaya devam ediyorum, sağ olsun polis memuru her gün gelerek ilaçlarımı alıp almadığımı kontrol ediyor. İlaçları kendi elleriyle veriyor. İnsan, her yerde insandır. O da insan, bizim daha iyi bir insan olmamızı istiyor demek ki. O yüzden elinden gelen yardımı yapıyor. Alkolü bırakmam için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

-''Beni elinde ilacı ve suyu ile bekliyor''-

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sami Kalın ise Keçeci'yi eskiden beri tanıdığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Mehmet Bey eşiyle kavgadan dolayı merkezimize gelmişti. Kendisini göl kenarında sürekli alkol kullanırken görüyorduk. Balık tutmayı çok sever, bir gün parasını çaldırdığını söyledi.

Karakolun önünde otururken kaymakam bey görmüş, 'arkadaşlar alkolü bırakmanda yardımcı olsun' dedi.

Beraber hastaneye gittik, tedavi olmaya karar verdikten sonra doktor bey ilaçlarını yazdı.

Hastanede yatmasına gerek olmadığı için yatırmadılar. Her gün sabah akşam buraya gelerek ilacını içiriyorum. Kendisi de ilaç saatinde beni elinde ilacı ve suyu ile balkonda bekliyor.''

Keçeci'nin yatalak eşi Raziye Keçeci de alkol kullandığında eşinin farklılaştığını belirterek, eşine alkolü bıraktıranlara teşekkür etti.

''Eşim alkol alınca farklı bir Mehmet oluyordu'' diyen Keçeci, ''Bana ve çocuklarıma huzursuzluk çıkarıyordu. Kimseye anlatamıyordum derdimi. Şimdi çok şükür iyi. Bana da bakıyor, evden çıkmıyor. Ameliyat olduğum günden beri evden çıkmıyor. Allah razı olsun, huzurlu yatmak başka, huzursuz yatmak başka. Polis, eşimin iyileşmesi için her şeyi yapıyor. Allah, çoluk çocuklarına bağışlasın polisleri'' ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA