Trabzon’da Bir Demir Kapı Faciası Daha

Trabzon’da okul bahçesinde oyun oynarken üzerine okulun demir kapısı devrilen 5 yaşındaki Resul Demir, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Bahçecik Mahallesi'nde yeni yapılan ve bu yıl eğitim öğretime başlayan İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, okul bahçesinde oynayan 5 yaşındaki Resul Demir'in üzerine okulun demir kapısı devrildi. Yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki demir kapısının altında kalan minik çocuk, çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, kulağı kopan ve vücudunda ezilmeler meydana gelen Demir, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi altına alındı.

Demir kapının okula malzeme getiren bir kamyonun, giriş kapısından sığmayınca kapının söküldüğü, iş bittikten sonra da basit bir demir çubukla yerine tutturulduğu belirtilirken, ihmalle ilgili inceleme başlatıldı. Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile minik çocuğu tedavi gördüğü hastanede bugün ziyaret ederek ailesine “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

TRABZON’DA OKUL DEMİR KAPILARI TEHLİKE SAÇIYOR
Öte yandan Trabzon'da son 5 yılda benzer şekilde 6 ayrı olay gerçekleşirken, bu olayların 2'si ölümle 4’ü yaralanma ile sonuçlandı.

Trabzon'un Of ilçesinde Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 3-A sınıfı öğrencisi Burak Çavuşoğlu, 6 Kasım 2007 tarihinde öğle tatili sırasında arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçe girişinde bulunan raylı dış kapıda oynarken kapının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Yine Trabzon'un Sezai Uzay Mahallesi'ndeki Trabzon Atatürk Lisesi pansiyonu girişinde arkadaşları ile oyun oynayan 12 yaşındaki Beytullah Kurkur, 17 Aralık 2007 tarihinde 200 kilogram ağırlığındaki demir kapının üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanmıştı.

22 Ocak 2008 tarihinde de demir kapı faciasının bir benzeri bu kez Maçka ilçesinde yaşanmıştı. Maçka Meslek Yüksek Okulu'nun dış demir kapısının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu 9 yaşındaki Umut Odabaş isimli çocuk ağır yaralanmış ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Bu olayların bir benzeri 14 Eylül 2008 tarihinde Düzköy ilçesinde yaşanırken, olay 10 yaşındaki Alperen Tirgil'in ölümüyle sonuçlandı.

4 Ekim 2010 tarihinde ise Trabzon’un Erdoğdu mahallesinde bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda okul girişindeki demir kapının oyun oynayan öğrencilerin üzerine devrilmesi sonucu 4 öğrenci yaralanmıştı.

Son olarak önceki gün Bahçecik mahallesi İmam Hatip Ortaokulu’nun 200 kg ağırlığındaki demir kapısı 5 yaşındaki Resul Demir’in üzerine devrilerek ağır şekilde yaralanmasına yol açtı .
Kaynak: İHA