Pazaryolu’nda ‘camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Etkinlikleri Başladı

Pazaryolu İlçe Müftülüğü tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle ilçede gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin tanıtımı amacıyla Öğretmen Evinde bir kahvaltı programı düzenlendi.

Pazaryolu’nda ‘camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Etkinlikleri Başladı
Pazaryolu Müftüsü Cahit Küçükyıldız, 1989 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile camilerin yıllık bakım ve onarımının geniş katılımlarla yapılmasının amaçlandığını, zamanla haftanın içeriğinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca genişletildiğini, geçen yıl 'Cami ve Çocuk' temasının işlendiği hafta programlarında bu yıl toplumumuzun her kesimini ilgilendiren ‘engelliler’ konusunun ana tema olarak seçildiğini belirtti.

Küçükyıldız, Hafta nedeniyle, Kocatepe Camii'nin avlusunda düzenlenen törende, bu yıl ''Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet'' sloganıyla Başkanlığın engellileri camilerle buluşturmayı planladığını söyledi.

Camiler ve Din Görevlilerinin toplumdaki işlevselliği hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından Camilerin, Din Görevlileri ve milletimiz tarafında yaşatılmaya devam edileceğini söyleyen Küçükyıldız, camilerin yapımı ve yaşatılması konusunda emeği geçen Cami gönüllülerine plaketle teşekkür etti .
Kaynak: İHA