Malatya'da Öğrenci ve Velilere ''Değerler Eğitimi'' Verilecek

Malatya'da anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle velilere ''Değerler Eğitimi'' verilecek.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Malatya'da Değerler Eğitimi Projesi'' kapsamında geçen yıl pilot anaokullarda uygulanan değerler eğitimi projesi, bu yıl ve 2013-2014 eğitim öğretim döneminde anaokulları, ilkokullar ve ortaokullarda uygulanacak.

Malatya'daki tüm kademedeki öğrencilerin sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal değerler konusunda kazanımlarını ve farkındalık düzeylerini arttırmak, akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmek, iletişim becerileri yüksek bireyler yetiştirebilmek, öğrencilerin kendini tanımasını, yeteneklerini keşfetmesini, bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek projede, öğrencilere ve velilere empati, saygı, dürüstlük, sevgi, özgüven, hoşgörü, yardımlaşma, özsaygı ve sorumluluk gibi kavramların öğretilmesi hedefleniyor.

İlgili eğitimlerin verilmesi için kitaplar hazırlanan proje kapsamında, her okulda okul müdürünün başkanlığında kurulacak ekip, değerler eğitiminin okul bazında uygulanmasından sorumlu olacak. Eğitimler, haftada bir gün ders saatinde uygulanacak.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA