İkizce Meslek Yüksekokulu Gelecek Yıl Eğitim Öğretime Başlıyor

İkizce ilçesinde bir süredir yapımı süren ve yaşlı bakımı hemşireliği ile bankacılık ve sigortacılık bölümlerinin eğitim vereceği meslek yüksekokulu inşaatı bitti.

İkizce Belediye Başkanı Birol Kaygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede inşaat çalışması tamamlanan İkizce Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılında akademik eğitime başlayacağını söyledi.

İsteklerinin bu yıl öğrenci alınması olduğunu ama ek kontenjana yetişemedikleri belirten Kaygı, şunları kaydetti:

''Yer ve konum olarak ilçe merkezine 700 metre uzaklıkta, 4 bin 500 metrekare kapalı alan olarak yapılan okul inşaatı tamamlandı. Bin 500 birinci öğretim, bin 500 ikinci öğretim olmak üzere toplam 3 bin öğrenci kapasiteli İkizce MYO, Ordu Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim öğretim için 6 ay önce kabul edildi. Eğitim öğretim için 1,5 ay önce 6 kadrolu öğretim üyesine onay çıktı. Bizim isteğimiz bu yıl öğrenci almaktı, ama ek kontenjana yetişmedi. Önümüzdeki yıl öğrenci alacağız. Tüm öğretmen atamaları bir ay içinde tamamlanmış olacak. Okulumuz şuan hazır durumda.''

Kaygı, İkizce Meslek Yüksekokulu'nda yaşlı bakımı hemşireliği ile bankacılık ve sigortacılık bölümlerinin açılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA