Toki Armutlu'ya Toplu Konut Yapacak

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ''İlçedeki alt gelir grubuna yönelik bir toplu konut projesi için TOKİ ile anlaştık'' dedi.

Birkan, yaptığı açıklamada, 2 oda ve 1 salon olarak yapılması hedeflenen konutların 15 yıl gibi uzun vadeli geri ödemeyle satılacağını söyledi.

Bir süre önce vatandaşlarla görüşerek toplu konut projesini anlattıklarını dile getiren Birkan, ''Onların görüşlerini aldık. TOKİ ile yaptığımız görüşmede konut yapımında bir mutabakat sağladık. Ancak TOKİ, 95 konutun altında çalışma yapmıyor, bu nedenle gerekli sayıya ulaşmayı bekliyoruz. Şu ana kadar 55 başvuru alındı'' diye konuştu.

Yılbaşına kadar 95 başvuruyu geçmeyi ve çalışmaların başlamasını hedeflediklerini ifade eden Birkan, Armutlu için çok önemli olan bu proje ile hem alt gelir grubundaki vatandaşlara modern konutlarda yaşama imkanı sağlanacağını hem de çarpık kentleşmenin önüne geçileceğini bildirdi.

Birkan, projeden, geliri 2 bin 600 liradan düşük olanların ve en az bir yıldır ilçede ikamet edenlerin yararlanabileceğini kaydetti.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA