Giresun’da Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı

Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü bugün Giresun Valiliği önünden Atapark’a kadar Giresun sahilinde Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Giresun’da Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı
Yürüyüşe Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir, Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Zeki Atlı, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bal, sağlık çalışanları, Giresun Lisesi izcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik önünden başlayan yürüyüş Atapark’ta sona erdi. Dünya Yürüyüş Günü hakkında bir konuşma yapan Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, ”Sağlıklı topluma atılacak en önemli adımlardan biride fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir. Bugün burada 2010 yılında yayımlanan Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında fiziksel aktivite alışkanlığının yaşam şekli olması gerektiği bilincini oluşturmaya çalşıyoruz. Dünya Yürüyüş Günü’nü 81 ilde olduğu gibi bizde yerel sloganlar ile kutluyoruz. Fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri arasında dördüncü sırada yer almaktadır. Bakanlığımızın araştırmasına göre ülkemizde bireylerin yüzde yetmiş ikisinin hareketsiz yaşadığı tespit edilmiştir. Onun için bu yıl dünya yürüyüş günü ile hepbirlikte hareket edelim istedik. Çok masum gözükmesine rağmen fiziksel hareketsizlik, kötü beslenme ve obeziteyi de tetikleyerek daha büyük sorunlara neden olabilmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından Giresun Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri vatandaşların da katıldığı egzersiz hareketler gösterisi yaptı .
Kaynak: İHA