20. Sanat Yılında Zirve Tarkan'ın

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitelerini kapsayan medya araştırmasına göre, 20. sanat yılına giren Tarkan ayın en medyatik ünlüsü olurken, Sezen Aksu ve Hülya Avşar onu takip etti.

Eylül ayında, magazin dünyasının en çok ses getiren isimleri belli oldu. MTM Medya Takip Merkezi'nin eylül ayında 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenen bilgiye göre; sanat hayatında 20. yılını dolduran Tarkan eylül ayında magazin gündeminin zirvesine yerleşirken, bir önceki aya oranla haberlerini yüzde 27 arttıran ünlü sanatçı, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konserleriyle göz doldurdu. Ay içerisinde Seferihisar’a yaptığı ziyaret ile de medyanın ilgisini çeken Tarkan, gazete, dergi, TV kanalları ve internet sitelerinde toplam 2 bin 121 haber ve yazıda yer aldı.

Aynı araştırmaya göre, ayın en çok konuşulan diğer ünlü ismi Sezen Aksu oldu. Minik Serçe, İstanbul, Ankara ve İçel’de verdiği konserlerle hayranlarını coştururken, haberlerini de yüzde 109 oranında arttırmayı başardı. Kanal D’de yayınlanan “Kayıp Şehir” dizisi için şarkı bestelemesi ile de adından söz ettiren Sezen Aksu, 2 bin 72 haber ve yazı ile gündeme geldi.

HÜLYA AVŞAR MEDYADA İSTİKRARLI

Ay boyunca medyada en çok yer bulan bir başka ünlü isim ise Hülya Avşar oldu. MTM’nin bir önceki listesinde de 3. sırada yer alan Avşar kızı, böylece medyadaki istikrarlı görüntüsünü sürdürdü. Adana’da düzenlenen “Hülya Cup”ın açılışına katılması ve Star TV ekranlarında yer alan, “O Ses Türkiye” ve “Yetenek Sizsiniz” programlarındaki jüri üyeliği ile medyada geniş yansıma sağlayan Avşar, toplamda 2 bin 37 haber ve yazıya konu edildi.

Türk sinemasının “Sultan”ı Türkan Şoray, eylül ayında medyanın en çok söz ettiği ünlüler arasında yer aldı. Yakın zamanda “Sinemam ve Ben, Türkan Şoray” isimli bir kitap çıkaracak olması, 49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergilenecek Türkan Şoray fotoğrafları seçkisi ve Adana’da Türkan Şoray’ın sinema filmlerinde kullandığı kostümlerin ve afişlerin yer aldığı Türkan Şoray Sergisi, ünlü sanatçıyı medyaya taşıyan haberler arasındaydı. Şoray, toplamda bin 969 haber ve yazı ile medyada yer buldu.

MTM'nin araştırmasında öne çıkan bir diğer isim ise Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Özellikle, sevgilisi Azra Akın ile Tarkan’ın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konserine katılmasıyla medyanın yoğun ilgisini çeken Tatlıtuğ, Tarkan’ın kendisini konserde oynatması ile de magazin basınında yer buldu. Oyunculukta yeni olmasına rağmen, Haldun Dormen ve Derya Alabora gibi isimlerin kendisi ile ilgili övgü dolu açıklamaları ile de gündeme gelen Kıvanç Tatlıtuğ, bin 483 haber ve yazıda yer aldı. Söz konusu araştırmaya göre ayın en medyatik isimleri şöyle sıralandı: No Adı Haber adedi % Artış 1 Tarkan Tevetoğlu 2.121 27 2 Sezen Aksu 2.072 109 3 Hülya Avşar 2.037 -2 4 Türkan Şoray 1.969 59 5 Kıvanç Tatlıtuğ 1.483 - 25 6 Cem Yılmaz 1.354 - 49 7 Beren Saat 1.353 - 8 8 Bülent Ersoy 1.348 49 9 İbrahim Tatlıses 1.255 -12 10 Acun Ilıcalı 1.186 -54
Kaynak: İHA