''diş Ekimi'' Olarak Bilinen İmplant Tedavisinde Ağızda Kemik Kaybı Olan Bölgelerin Eski Haline Kavuşturulması Mümkün

Selma Bıyıklı - Kaybedilen dişin yerine yapay dişin yerleştirildiği ''implant' tedavisinde önem taşıyan, ağızda kemik kaybı olan bölgenin eski haline kavuşturulması yeni yöntemlerle mümkün.

İnsan ve sığırdan alınan kemik tozunun özel bir proteinle karıştırılmasıyla elde edilen karışım sayesinde ağızda yüzde yüze yakın canlılıkta yeni kemik oluşturulabiliyor.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, kısa bir süre önce ABD'nin Orlando kentinde düzenlenen Dünya İmplant Birliği'nin kongresinde tanıtılan yeni yöntemle ilgili AA muhabirine bilgi verdi.

Kaybedilen dişin yerine, diş implantı yerleştirilebilmesi için ağızdaki kemik yapısının korunmuş olması gerektiğini belirten Özzeybek, kemik kaybının yoğun olduğu bir bölgeye implant uygulamanın zor veya imkansız olduğunu söyledi.

İmplant yapılacak bu durumdaki bir ağız için yeni kemik yapısı oluşturulması gerektiğini anlatan Özzeybek, yeni kemik yapısının da kemik tozları kullanılarak oluşturulabildiğini bildirdi.

-''Sonuçlar çok başarılı''-

Ağızda yeni kemik yapısı oluşturulması için farklı teknikler uygulandığını ifade eden Özzeybek, Son dünya kongresinde tanıtılan yeni yöntemle Son derece başarılı Sonuçlar elde edilebildiğini belirtti.

Yeni ürünün, insan vücudundan alınan kemik tozuna sığırdan alınan kemikten elde edilen jelimsi maddenin karıştırılmasıyla elde edilen karışıma ''Rhbmp-2'' adı verilen özel bir proteinin eklenmesiyle elde edildiğini ifade eden Özzeybek, şu bilgileri verdi:

''Ağızdaki kemik kaybında uygulanan yöntemlerden biri de hastanın vücudundan alınan kemikten yeni kemik elde edilmesidir. Biyoteknoloji ödülü alan bu yeni ürünle bu yönteme gerek kalmadan hem yoğun hem de yüzde 99 canlı kemik oluşturmak mümkün. Bu yöntemle implant yapılması imkansız olan hastalarda bile başarı elde edebiliyoruz.''

-İmplant tamiri-

Dünya İmplant Birliği Kongresi'nde implantın etrafında oluşan kemik kayıplarının tamiri için geliştirilen yeni yöntemin de tanıtıldığını bildiren Özzeybek, özel olarak tasarlanan titanyum vidaların, enfekte olan yere ve eriyen kemik bölgesine tutturulduğunu, bunun üzerine de kemik tozu konulduğunu söyledi.

Dr. Özzeybek, böylece yeni kemik oluşturularak hasarlı bölgenin 3-4 ayda tamir edilebildiğini bildirdi.

-2013 Dünya Kongresi Türkiye'de-

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, Orlando'daki toplantıda ayrıca, Dünya İmplant Birliği'nin 2013 kongresinin Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA