Bakan ve Müftülerin De Aralarında Bulunduğu Birçok Ülkenin Din İşleri ve Hac Organizasyonundan Sorumlu Yetkilileri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Yemeğinde Bir Araya Geldi

Hamdi Çelikbaş - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din işleri ve hac organizasyonundan sorumlu bakan ve müftülerin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Mekke'deki Hac Organizasyon Merkezi'ndeki yemeğe Filistin'in Gazze yönetiminden Din İşleri ve Vakıflar Bakanı İsmail Said Rıdvan, Evkaf Bakan Yardımcısı Hasan es-Seyf ile Batı Şeria yönetiminin Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Mahmut Sıtki El Hebbaş'ın yanı sıra İran, Pakistan, Çin, Somali, Irak, Bulgaristan, Sudan, Sırbistan, Endonezya, Bangladeş, Arnavutluk, Abhazya, Tacikistan, Yunanistan, Ürdün, Kırgısiztan, Gümülcine ve Keşmir'den de müftü ve din adamları katıldı.

Yemekte davetlilere Arapça seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, öneminden söz ettiği haccın taşıdığı kutsal anlamı anlattı.

Konuşmasının sonunda Gazze ve Batı Şeria yönetiminde görev yapan din işleri ve vakıflar bakanlarının her birinden Filistin'e ziyareti için ayrı ayrı imzalı davet mektubu aldığını belirten Görmez, ''İki imza birleştiği gün ben sizin ziyaretinize geleceğim'' dedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in temsilcisi ve aynı zamanda İran Hac Emiri olan Seyyid Ali Kadi-Asker de hac sırasında Mekke sokaklarında karşılaştığı çöp yığınlarına dikkati çekerek, söz konusu manzaradan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Diğer ülkelerin bazı temsilcilerinin de konuştuğu toplantıda davetlilere Türk mutfağından çeşitli yemekler ikram edildi.

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA