Bakan Eroğlu, Yakınının Cenaze Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri görevini yaparken intihar eden yakınının cenaze törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, Yakınının Cenaze Törenine Katıldı
Bakan Veysel Eroğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askeri görevi yaparken intihar eden bacanağı Levent Kula’nın yeğeni Piyade Onbaşı Onur Kula’nın Lüleburgaz'daki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazı öncesi ikindi namazını cemaatle birlikte kılan Eroğlu, tören sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay ve Sokullu Mehmet Paşa Camii imamı Ahmet Bozkurt’un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Eroğlu, Kula’nın intihar sebebi konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Eroğlu, ardından cenazeyi defnetmek üzere şehir mezarlığına gitti.

Eroğlu, Kula’nın defnedilmesinin ardından Lüleburgaz’ın Karıştıran beldesinde yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalar yaptı. Devletin vatandaşlara acil ihtiyaçlar için bir miktar nakdi destek yaptığını ifade eden Eroğlu, olay yerinde ekiplerin çalıştığını belirtti.

Eroğlu, “Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın acil harcamaları için devletimiz 250 bin TL kadar nakdi destekte bulundu. Valimiz ile de sürekli görüşüyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Bir hanımefendi ve babası vefat etti. Çok üzüldük” dedi.

Bölgede derelerin toptan ıslah edileceğini dile getiren Bakan Eroğlu, “Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Kamu kurumlarının hassas olması lazım. Özellikle köprülerin ve menfezlerin uygun kesitte olması lazım. İnşallah biz de Bakanlık olarak bu derelerin toptan ıslahı için köprülerin yeniden yapılması için çalışacağız. Geçmiş yıllarda il özel idaresi tarafından yapılan köprüleri yıkacağız. Yeniden yapacağız. Allah başka kaza bela göstermesin” diye konuştu.

Kaynak: İHA