Trabzon Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantıları Köylerde Yapılıyor

Trabzon Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, teknik planlama ve program hazırlama ile yatırımların incelenmesi konusundaki toplantılarını her hafta farklı bir köyde yapıyor.

Birliğin, bu haftaki toplantısı Yeşilvadi köyünde yapıldı. Toplantıya, Birlik Başkanı olan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile birlik üyeleri olan İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Yeşilbük Muhtarı Osman Toparlar, Doğançay Muhtarı Abdurrahman Değirmenci ile Birlik Müdürü Cesarettin Kılıç ile muhasip Zeki Yamaç katıldı.

Revi, toplantıda yaptığı konuşmada, haftalık toplantıları merkeze bağlı köylerde periyodik olarak gerçekleştireceklerini belirterek, ''Böylelikle köy muhtarlığında muhtar, azalar ve vatandaşlarla birlik üyeleri bir araya geliyor, birlikte karar verdiğimiz her olaya köylüler, muhtar ile heyeti de tanıklık ediyor'' dedi.

Trabzon'un büyükşehir olması konusuna da değinen Revi, ''Trabzon'un büyükşehir olması elbette arzulanan bir hayalimizdi, gerçekleşti. İl Özel İdarelerinin kaldırılması ise bu çerçevede olumlu oldu. Zira hem büyükşehir hem il özel idaresi ve meclisi iki başlılık yaratabilirdi. Büyükşehir belediye meclisi, il genel meclisinden daha kapsamlı bir yapıda olacak. Bütün ilçelerden, köylerden temsilciler büyükşehir belediye meclisinde yer alacak. Şehrin tümünün temsili açısından büyükşehir belediye meclisi daha bir fonksiyonel rol üstlenecek'' diye konuştu.

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA