Ajanslar, Fırat Havzası İçin Ortak Hareket Edecek

İpekyol Kalkınma Ajansı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı, Bozova, Halfeti ve Birecik ilçelerini de kapsayan Aşağı Fırat Havzası turizm planı için ortak hareket etme kararı aldı.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında bir araya gelen ajans yönetim kurulları, turizmin geliştirilmesi için birlikte hareket edebilecekleri bir protokol hazırlama kararı aldı.

İpekyol Kalkınma Ajansının hazırladığı ''Aşağı Fırat Havzası Master Planı ve Eylem Planı'' çerçevesinde Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda Vali Celalettin Güvenç başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının gündeminde 'Aşağı Fırat Havzası Master Planı ve Eylem Planı''nda yapılması düşünülen alanlara ilişkin İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda yapımı 2012 yılında tamamlanmış olan ''GAP Turizm Master Planı'' değerlendirilerek, Aşağı Fırat Havzası'nda yer alan turizm dinamikleri ve sektörün bölgesel kalkınmanın ana unsurlarından biri olduğu uzmanlar tarafından ifade edildi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sağlıklı bir turizm politikası üretilebilmesi adına bölgedeki tarihi, kültürel ve doğal değerlerin genel hatlarının tanımlanması ve bölgedeki turizm sektörünün genel karakteriyle mevcut durumunun ortaya konması gerektiğini söyledi.

Vali Güvenç, bölgedeki turizm sektörüne yönelik darboğazların tespit edilerek, buna göre eylemlerin üretilmesinin önemine değindi.

Söz konusu planlama işinin temel amacına değinen Kalkınma Ajansı uzmanları, havzanın turizm sektöründe planlı gelişmesinin sağlanması adına bir yol haritası hazırlanması ve sektörün, değer zincirini oluşturan tüm diğer sektörlerle birlikte en yüksek ekonomik ve toplumsal faydayı oluşturacak şekilde geliştirilmesi olduğu belirtti.

Toplantıya Vali Güvenç'in yanı sıra Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı, Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, İpekyol Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ile daire amirleri ve ajansların uzmanları katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA