Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e Büyük Ödül

Almanya’nın Berlin Aria Kunst Akademie Akademische Künstler Veränderung Program kapsamında her yıl düzenli olarak yılda bir kişiye vermeyi öngördüğü, dünyanın en prestijli ve saygın ödülleri arasında yerini alan 2012 “Europäischer Kulturpreis Für Politik” (Avrupa Siyaset Ödülü) ve “European Order of Merit” (Avrupa Liyakat Beratı) Yozgat Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer’e verilmesi kararı oy çokluğu ile karar alındı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e Büyük Ödül
Almanya’da 39 katılımcı ülkeden 146 sanatçı, şair, yazar, bilim ve siyaset insanının çalışmaları ile resmi aday adayı gösterildiği konsey toplantısı son derece çekişmeli geçti. Akademinin ödül konseyi tarafından aday adaylığı onaylanarak, adaylık sürecinde yarışan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyaset alanında ülkemizi temsil eden tek siyaset insanı olarak yer aldı. Bu ödülü daha önceki yıllarda Türkiye’den Başbakan Yardımcısı ve Bülent Arınç almaya değer görülmüştü.

Almanya ve diğer ülkeler arasındaki Sanatsal, akademik ve bilimsel iş birliğinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in Yozgat ili ve halkı için yapmış olduğu sanatsal ve kültürel çalışmaları, uluslar arası ve kültürler arası teşvik edici organizasyonları, konsorsiyum olarak koordine ettiği önemli ölçüdeki projeleri ile Ödül konseyinin yapmış olduğu 4 tur oylamada da tam not alarak bu kıymetli ödülü Türkiye’ye ve Yozgat’a kazandırdı.

Dünyanın en prestijli ve saygın ödülleri arasında yerini alan 2012 Avrupa Siyaset Ödülü ve Avrupa Liyakat Beratı’na layık görüldüklerinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Bu mutluluğumuzu Yozgatlılarla paylaşmak istiyorum. Bu ödül gerçekten çok önemli bir ödül. Her yıl Dünya’dan bir ülkeden bir kişiye veriliyor. Bu yılda yapılan oylamada Türkiye’den Yozgat belediyesine verilmiştir. Bu bizi gururlandırdı. Çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Yozgat belediyesinin Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Türk Dünyası ülkelerinde bir çok çalışma yaptığını dile getiren Başkan Başer, “Bu ülkelerde yaptığımız çalışmalar ile ilimizde yaptığımız çalışmalar değerlendirilmiş ve Yozgat belediyesi bu ödüle layık görülmüştür. Bu konuda bize destek veren Almanya’daki ve komisyondaki hemşehrilerimize ve komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehirler varken bu ödülün bize verilmesi bizim için büyük bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA