Gümüşhane’de Engelliler Kurban Bayramı Öncesi Çifte Bayram Yaşadı

Gümüşhane’de doktor raporu ile akülü araç sürebileceği tespit edilen 18 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Gümüşhane’de Engelliler Kurban Bayramı Öncesi Çifte Bayram Yaşadı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş ve Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran’ın girişimleri, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün’ün destekleri ile işadamları tarafından alınan akülü araçlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Valilik girişinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kelkit Şoförler Odası Başkanı Beyler Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkileri ve engelli aileleri katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, bayram öncesinde mutlu bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürümüz Cihan Pektaş’ın girişimleri, Milletvekillerimizin desteği ile işadamlarından sağlanan akülü araçlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Bunlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce belirlenen ihtiyaç sahipleri arasından bir liste oluşturulmuştu. Bu liste doğrultusunda Kelkit Belediye Başkanımızın da girişimleri ile bu araçlar temin edildi. Merkez ilçemizde 5, Torul’da 2, Kelkit’te 8, Şiran’da 2 ve Köse ilçemizde de 1 olmak üzere toplam 18 engelli vatandaşımıza bu araçlar dağıtılmış oldu.” dedi.

Akülü araç dağıtılan engelli vatandaşların, engelli olmalarının yanında araçları sürebilmeleri için doktor raporu alındığını hatırlatan Vali Mayda, şöyle konuştu: “Bayram öncesi çifte bayram yaşamalarına vesile oluyoruz. Bu suretle de daha fazla sevinçliyiz. Ben destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Burak kardeşimiz başta olmak üzere bu araçları alan vatandaşlarımız bayramda bunlarla gezip, bayramlaşabilecek.”

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ise herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engelli vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çifte bayram yaptıklarını söyledi.

Engelli vatandaşların hayatlarını daha kolay sürdürülebilmeleri için hem trafikte hem de normal hayatta idarecilerin üzerine düşen asansörler, yürüyüş yolları, rampalar, kaldırımlar yapılması gerekliliğinin altını çizen Çimen, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gümüşhane’de tespit edilen ve kullanabilirliği doktor raporu ile belirlenen 18 engelli vatandaşa akülü araçlarını teslim ettik. Bunlara vesile olan başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürümüz Cihan Pektaş ve sayın Milletvekillerimize, Kelkit Belediye Başkanımıza gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız bayram öncesinde bir bayramda araçlarını alıp yaptılar ve böylece çifte bayram yaşadılar.” dedi.

Normal tekerlekli sandalye ile gelip, akülü araca binen ve bunun mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşların yüzleri gülerken, çocuğuna akülü araba verilen Esra Karakoç, destek verip katkı sağlayan herkese teşekkür etti, engelli Burak Karakoç ise arabaya kavuştuğu için teşekkür ederek mutlu olduğunu söyledi.

Törenin ardından yakınları ile alana gelen engelli vatandaşlar, araçları test ederek teslim aldı .
Kaynak: İHA