Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım:

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Başkent Ankara’da 4 gün süren Kadim Kent Kayseri Tanıtım Fuarı’nı değerlendirdi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım:
Başkan Yıldırım, “Ankara’da Kayseri rüzgarı esti” dedi.

ATO Congresium’da gerçekleşen Kayseri Tanıtım Günlerinde bürokratından siyasetçisine, vatandaşından işadamına kadar herkesin Talas’a hayran kaldığını belirten Başkan Yıldırım, Talas’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerini en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: “Şehrimizin tanıtımı için çok önemli bir çalışmaydı. Fuarda emeği geçen başta Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Kayseri’nin bugüne kadar tanıtımı konusunda en kapsamlı çalışmaydı. Kültüründen medeniyetine, sanatından ticaretine, sportif aktivitesinden doğal güzelliklerine her şeyimiz tanıtıldı. Kayserimizin Erciyes projesinden hareketle turizm konusundaki gelişmeleri son derece önemli. Kayseri sadece ticarette ve sanayide değil, kültür, sanat, spor, eğitim ve turizmde var olan şehir olduğunu gösterdi. Talas olarak yaptığımız çalışmaları ve sahip olduğumuz avantajları en iyi şekilde anlattık. Bir şeyleri yapmak yetmiyor bunu en iyi şekilde anlatmak gerekir. Böylelikle şehrimizin cazibesini artırmaya çalıştık. Çünkü artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor.” İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Kayseri eski valisi Osman Güneş, Talas’ı özlemle andığını belirterek, “Talas geçmişi itibariyle son derece önemli bir ilçemiz. Tarihi ve kültürel zenginliklerini bugün ayağa kaldıran bir ilçemiz. Belediye başkanımızın çok güzel projeleri ortaya çaktı. Talas şimdi daha anlam kazanmış, daha güzelleşmiş” diye konuştu.

Sanatçı Safiye Soyman’ın eşi Fayik Öztürk ise, Talas’ın eski ve yeni halini görme imkanı bulduklarını belirterek, “Talas’a gitmeden Talas’ı yaşadık. İnşallah Talas’a Safiye Hanım ile birlikte gelerek canlı olarak göreceğiz” dedi.

Sunucu Erkan Tan da, Talas Belediyesi’nin insanlar tarafından büyük beğeniyle takip edildiğini ifade ederek, Ankara’dan Talas’a selam gönderdi .
Kaynak: İHA